Goed onderhoud verlengt de levensduur van je outdoorkleding. Het merk Grangers biedt diverse soorten onderhoudsmiddelen, waarmee jij zelf je producten goed kan onderhouden. En dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Zo heeft Grangers de Wash & Repel 2 in 1. Een wasmiddel en impregneermiddel in één. Waarom dit product zo handig is en hoe je het gebruikt, dat vertellen we je in deze blog.

Daarom Grangers

Laten we je eerst iets meer vertellen over het merk Grangers. Grangers heeft namelijk meer onderhoudsproducten dan voor kleding alleen. Ook voor schoenen en tenten hebben zij geschikte middelen.

Het merk is duurzaam in zowel productie als gebruik. Alle producten van Grangers zijn pvc-vrij en op waterbasis. Bovendien zijn de flessen 100% gerecycled. Met hun partnerstatus bij bluesign laten ze zien dat hun productieketen geheel milieuvriendelijk is. Daarom maken wij ook bij het onderhoud in onze winkel graag gebruik van dit duurzame merk.

Wassen en impregneren tegelijk

Voor de onderhoud van outdoorkleding biedt Grangers alles wat je nodig hebt: zowel was- als impregneermiddelen. De Wash & Repel 2 in 1 is een combinatie van beide, waardoor het onderhoud van kleding nog makkelijker wordt. Met dit product reinig je namelijk jouw technische kleding zonder schadelijke chemicaliën. Tegelijkertijd voeg je een waterafstotende werking toe. En dat met één wasbeurt.

Het gebruik is heel simpel:

1. Sluit alle ritsen en klittenbanden.
2. Kijk op het wasvoorschrift in de kleding voor de juiste temperatuur.
3. Schud de fles Wash & Repel 2 in 1.
4. Gebruik 2 doppen (100 ml) voor 1 kledingstuk.
5. Voeg voor elk extra kledingstuk 1 dop (50 ml) toe.
6. Let op! Gebruik geen ander wasmiddel of wasverzachter. Dit zorgt dat de Wash & Repel 2 in 1 zijn werking niet kan doen.
7. Was de kleding volgens de wasinstructies.
8. Laat de kleding drogen aan warme lucht (föhn of verwarming) of indien toegestaan in de wasdroger. De warme lucht zorgt dat de waterafstotende werking wordt geactiveerd.

Jouw outdoorkleding kan er nu weer een flinke tijd tegenaan. Dus die plotse regenbui tijdens je wandeling hoef jij niet meer te vermijden.

Refill station: vul je fles bij in de winkel

Met het gebruik van Grangers ben je al heel duurzaam bezig. Je verlengt de levensduur van jouw outdoorkleding, zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. Die duurzaamheid kan je nu ook voortzetten als jouw fles Wash & Repel 2 in 1 leeg is. 

Minder weggooien en geld besparen in één, dat kan nu in onze winkel. Wij hebben namelijk voor jou een refill station staan. Voor € 3,- per 100 ml vul je jouw Grangers-fles (of een willekeurige meegenomen fles) weer bij. Dat is een besparing van 50%! Duurzaam voor het milieu en jouw portemonnee.

Bekijk de video hoe het werkt.

Wij helpen je graag

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Of wil je specifiek onderhoudsadvies? Dan ben je natuurlijk van harte welkom in onze winkel in Alblasserdam. Onze ervaren medewerkers staan met een kop koffie voor je klaar! Of lees meer op deze pagina.