In ons assortiment vindt u veel producten van het merk Fjällräven. Fjällräven is een Zweeds merk dat al sinds 1960 outdoorproducten maakt. Fjällräven is een merk dat streeft naar duurzaamheid en een hoogwaardige producten. Ze gebruiken dan ook hoogwaardige materialen, een hiervan is hun eigen G-1000. Een echte outdoorklassieker die wind- én waterdicht is, ventilerend en mugdicht.  

G-1000, wat is het?

G-1000 is een unieke stof speciaal door en voor Fjällräven ontwikkelt. De stof is gemaakt uit een combinatie van 65% polyester en 35% katoen, deze stoffen zijn samengevoegd en heel dicht geweven. Deze weefstructuur zorgt voor een uitzonderlijk duurzame, goed ventilerende en wind- én waterafstotende stof. Daarnaast is het materiaal ook nog eens mugdicht (op G-1000 Lite na) en beschermt het tegen UV-straling. 

G-1000 is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, elk aangepast op specifieke outdoor activiteiten. 

G-1000, de soorten

G-1000 Original

De G-1000 Original is de stof in zijn basis, de originele G-1000 waar alles mee begonnen is. De stof is uitzonderlijk sterk door zijn dichte weefstructuur. Dit maakt de stof wel wat zwaarder en stijver, maar G-1000 blijft één van de beste outdoorklassiekers. De stof is onder alle omstandigheden getest. 


G-1000 Silent

De basis is hetzelfde; 65% polyester en 35% katoen. Maar er is een groot verschil met de andere varianten, de Silent variant is namelijk opgeborsteld. Dit neemt de stijfheid van de stof weg en maakt de stof geruisloos tijdens het dragen. De geborstelde afwerking zorgt wel voor het iets afnemen van de sterkte van de stof. 

Kleding met G-1000 Silent is uiterst geschikt tijdens de jacht en wildbeheerwerkzaamheden. Natuurlijk kan de kleding met G-1000 Silent ook voor vele andere activiteiten gebruikt worden.


G-1000 Lite

Ook voor G-1000 Lite geldt dat de basis hetzelfde is: 65% polyester en 35% katoen. Maar de Lite variant is lichter dan de anderen. Dit komt door zijn specifieke weefstructuur. Voor het weven van G-1000 Lite zijn zogenaamde ripstop-garen gebruikt. Ripstop-garen hebben als eigenschappen dat ze erg sterk, duurzaam en luchtig zijn. Het nadeel aan deze variant is, dat de G-1000 Lite door de dunnere stof niet mugdicht is. 

Kleding met G-1000 Silent is uiterst geschikt als lichte trekkleding in de zomer of reiskleding. Natuurlijk kan de kleding met G-1000 Lite ook voor vele andere activiteiten gebruikt worden.

G-1000 HeavyDuty

De G-1000 HeavyDuty is de extra sterke en extra dure uitvoering van de stof, en is bijna onmogelijk te verslijten. De stof wordt vooral gebruikt op rugzakken en tassen, maar ook voor versterking op kledingstukken die dit nodig hebben. 

De G-1000 HeavyDuty is ook verkrijgbaar in een zachtere, soepelere versie: de G-1000 HeavyDuty Eco S. Deze versie is lichter dan de reguliere versie dankzij een fijnere weeftechniek. Deze versie is gemaakt van gerecycled polyester en biologisch katoen. 

G-1000 Air

De G-1000 Air is in de basis en uitvoering hetzelfde als de G-1000 Original. Het enige verschil is dat de Air variant niet gewaxt is, dit maakt de stof veel ademender en luchtiger. Ze zijn speciaal gemaakt voor warme omstandigheden, en is daarom extra luchtig en licht. 

G-1000, het onderhoud

Hoe duurzaam en sterk G-1000 ook is, elke stof heeft onderhoud nodig, zo ook G-1000. G-1000 kan onderhouden worden door middel van Greenland Wax. Ook kunt u Greenland Wax gebruiken om uw stof dichter te maken en de weersbestendigheid te verhogen.     

Stap 1: het aanbrengen

Wrijf de Greenland Wax goed met lange halen in de stof, op deze manier blijft er een dunne en gelijkmatige laag achter. Het is belangrijk dat u alle delen van de stof behandeld, anders kan de stof alsnog gaan lekken. 

Stap 2: het smelten

Wanneer u de wax hebt aangebracht is het tijd om de wax te laten smelten. Dit kan u doen door middel van een strijkijzer (zonder stoom) of haardroger. Tussen de 55 en de 60 °C gaat de wax ongeveer smelten. 

Tip 1

Als u gedeelten extra weerbestendig wilt maken kunt u de handelingen meerdere keren herhalen. Het is beter de handelingen te herhalen dan in een keer veel wax te gebruiken, op deze manier blijft de wax gelijkmatiger verdeeld en trekt de wax beter in de stof. 

Tip 2

We raden aan om kwetsbare gedeelten, en gedeelten die meer bloot worden gesteld aan de weersomstandigheden extra te waxen. Zie de video hieronder voor gedeelten die aangeraden worden.