< Terug

Woolpower Tee 200 Unisex Shirt

rating 10/10 (1 review)

De Woolpower Tee 200 Unisex Shirt is een circulaire gebreid shirt dat te dragen is door mannen en vrouwen. Het unisex shirt heeft in de lengte geen naden en de zomen van de mouwen zijn ingenaaid. Het is van de zomer ideaal te dragen als shirt, maar is ook prima te dragen als ondershirt wanneer het wat kouder dreigt te worden.

Meer details

€ 89,95

Hoe bepaal ik mijn maat?
:
Of haal het op in onze winkel in Alblasserdam. Deze maat/kleur combinatie is helaas niet beschikbaar, kies een andere kleur of maat of neem contact met ons op.

Omschrijving Woolpower Tee 200 Unisex Shirt

De Woolpower Tee 200 Unisex Shirt is dusdanig gebreid dat de binnenzijde bestaat uit warm merinowol en de buitenkant glad is gemaakt door de polyamide. Het shirt absorbeert vocht en houdt op deze manier de huid droog. Daarnaast houdt het shirt lucht en lichaamswarmte vast, zodat je zelfs onder natte omstandigheden warm blijft. Dit is mogelijk doordat de wollen garen aan de binnenkant in een lus-worm geweven wordt, wat isolerende eigenschappen creëert.  Ook beschermt het op deze manier tegen nare geurtjes, ook wordt vocht getransporteerd naar de buitenkant van het shirt waarna het verdampt. 

Producteigenschappen

  • Ademend
  • Lichtgewicht
  • Unisex
  • Isolerend
  • Gaat nare geurtjes tegen
  • Verdampt vocht
  • Te dragen als midden- of onderlaag
  • Gewicht: 164 g
  • Materiaalsterkte: 200 g/m²
  • Materiaal: merinowol, polyester, polyamide, elastaan

Maatadvies

De kleding van Woolpower is veelal unisex en valt voor zowel dames als heren ruim. Bovendien kan het tijdens het dragen nog iets ruimer worden. De isolerende werking van Woolpower-kleding komt het beste tot zijn recht als het aansluit op de huid. Daarom wordt er voor in ieder geval dames geadviseerd één maat kleiner te nemen. Voor een juiste maatbepaling verwijzen wij u naar de maattabellen bovenaan deze pagina.

Materialen

Merinowol

Merinowol is afkomstig van merinoschapen en staat algemeen bekend om de hoge kwaliteit. Merinoschapen hebben veel meer haartjes dan andere schapen. Per vierkante meter groeien ongeveer tien keer zoveel haartjes als bij een gemiddeld schaap. De wol is hierdoor dunner en langer, voelt heel zacht aan en kriebelt niet. Merinoschapen leven in gebieden met grote temperatuurschommelingen van -20 ºC tot ruim 35 ºC. Hun vacht werkt warmteregulerend. Hierdoor houdt merinowol u warm in de kou, maar ademt het goed. Daarnaast heeft merinowol een uitstekende vochtregulerende en zelfreinigende werking, waardoor u niet snel last krijgt van transpiratieplekken en -geuren op uw kleding.

Polyester

Polyester is een synthetisch materiaal dat gemaakt wordt uit aardolie. Het is een duurzame, gladde stof die zacht aanvoelt. Daarnaast is het licht van gewicht, hoeft het niet gestreken te worden en droogt het snel. Een nadeel van polyester is dat het vocht niet goed opneemt en niet erg warm is.

Polyamide 

Polyamide, ook wel nylon genoemd, is een synthetisch materiaal dat gemaakt wordt uit aardolie. Polyamide is een sterke stof die niet snel scheurt en kreukt. Het is licht, elastisch, makkelijk op te vouwen en droogt snel. Een nadeel van polyamide is dat het vocht niet goed opneemt.

Elastaan 

Elastaan is een synthetisch vezel dat uitzonderlijk elastisch is. Door zijn grote rekbaarheid, maar tegelijk zijn stevigheid onderscheidt het zich van andere synthetische stoffen. Het is bijvoorbeeld sterker en duurzamer dan rubber, maar ook veel lichter. Elastaan is zeer lichtgewicht en is daardoor zeer geschikt wanneer u activiteiten gaat doen. Elastaan biedt namelijk ook veel bewegingsruimte doordat het zo elastisch is, zonder de pasvorm te verliezen.

Specificaties

Kleur (basis)Blauw, Grijs, Groen, Zwart
Gewicht (gram)164
EigenschappenAdemend, Lichtgewicht, Sneldrogend
GeslachtUnisex
Materiaal60% merinowol, 25% polyester, 13% polyamide, 2% elastaan
Dikte200
Aanbevolen combinatie
Ook gedacht aan?
Alternatieven
Woolpower Crewneck 200 Unisex Shirt

Woolpower Crewneck 200 Unisex Shirt

Woolpower Tee 200 Unisex Shirt

Woolpower Tee 200 Unisex Shirt

Woolpower Tee Lite

Woolpower Tee Lite

SeizoenZomer
Kleur (basis)ZwartZwartZwart
Gewicht (gram)205164
EigenschappenSneldrogendSneldrogend
Wasmachine bestendigJa
€ 104,95
Bekijk product
€ 89,95
Bekijk product
€ 84,95
Bekijk product

Reviews

rating 10/10 (1 review)
Waardering
5 sterren 1 reviews
4 sterren 0 reviews
3 sterren 0 reviews
2 sterren 0 reviews
1 sterren 0 reviews

rating
Thermoshirt
Super blij. Nog nooit zo’n goed shirt gehad. Ben nu echt aangenaam warm. Jammer dat ik niet meer sterren kan geven.
Een tekenbeet voorkomen en behandelen
Een tekenbeet voorkomen en behandelen

In bossen en grassen ligt de teek op de loer. We geven je tips hoe je een tekenbeet kan voorkomen en hoe je een beet moet behandelen. 

Lees het volledige artikel
Zo strik je de veters van je wandelschoenen
Zo strik je de veters van je wandelschoenen

Ken jij deze strik- en rijgtechnieken al? Wij helpen je voor meer wandelcomfort!

Lees het volledige artikel