< Terug

FjallRaven Travellers MT Jacket W damesjas

De Travellers MT jacket is een veelzijdige damesjas van Fjällräven. Dankzij de tijdloze stijl kan de jas in allerlei omgevingen gedragen worden, van stedelijke omgevingen tot trekking in de warme landen.

Meer details

€ 199,95

Hoe bepaal ik mijn maat?
:
ca 5 werkdagen levertijd Deze maat/kleur combinatie is helaas niet beschikbaar, kies een andere kleur of maat of neem contact met ons op.

Omschrijving FjallRaven Travellers MT Jacket W damesjas

De Travellers MT jacket is een veelzijdige damesjas. Dankzij de tweeweg rits kan de jas zowel aan de onderkant als aan de bovenkant open geritst worden. De taille kan versteld worden door middel van knopen aan de achterzijde van de jas. In de kraag bevindt zich een verborgen capuchon die tijdens een regenbui uitgerold kan worden. Aan de binnenkant zit een veiligheidszak waarin kostbare spullen opgeborgen kunnen worden. Daarnaast heeft de jas verschillende praktische zakken aan de buitenkant. De jas is gemaakt van sneldrogend MT Eco: een mix van polyamide en biologisch katoen. De tijdloze, eenvoudige stijl zorgt ervoor dat de jas in allerlei omgevingen gedragen kan worden. 

Producteigenschappen

Kreukt niet snel

Duurzaam geproduceerd

Pasvorm: regular fit

Gewicht: 460 gram

Materialen: polyamide, biologisch katoen

Materialen

Biologisch katoen

Katoen is een natuurlijk materiaal die afkomstig is van de katoenplant. De katoenvezels worden gesponnen tot een garen dat vaak in kleding gebruikt wordt vanwege de duurzaamheid, het draagcomfort en de sterkte. Daarnaast heeft katoen een goed ademend vermogen en kan het makkelijk vocht opnemen. Katoen kan wel verkleuren door licht en de rekbaarheid van de stof is beperkt. De productie van katoen is belastend voor het milieu. Katoenvelden worden vaak ingespoten met giftige chemicaliën zoals insecticiden en pesticiden. Deze chemicaliën kunnen in het grondwater terecht komen en het drinkwater vervuilen. Biokatoen wordt geteeld zonder het gebruik van chemicaliën. Dit helpt om de grond vruchtbaar te houden en de biodiversiteit te beschermen.

Gerecycled polyamide 

Polyamide ook wel nylon genoemd is een synthetisch materiaal dat gemaakt wordt uit aardolie. Polyamide is een sterke stof die niet snel scheurt en kreukt. Het is licht, elastisch, makkelijk op te vouwen en droogt snel. Een nadeel van polyamide is dat het vocht niet goed opneemt. Polyamide is daarnaast net als vele andere materialen schadelijk voor het milieu. Het is namelijk niet biologisch afbreekbaar en draagt bij aan de plastic soep in de oceaan. Polyamide kan echter heel goed gerecycled worden. Het gebruik van gerecycled polyamide vermindert zowel afvalberg als de afhankelijkheid van aardolie als bron. Gerecycled polyamide is hiermee een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief.

Specificaties

Soort jasJack
SeizoenLente, Zomer
Twee/drielaags constructieNiet van toepassing
Kleur (basis)Blauw
CapuchonJa
Binnenmateriaal (kleding)Polyamide
Buitenmateriaal (kleding)katoen
Gewicht (gram)460
Eigenschappenduurzaam, Milieuvriendelijk
Wasmachine bestendigJa
Aantal zakken2
PasvormRegular Fit
Ook gedacht aan?
Alternatieven
FjallRaven Skare Half Zip damesshirt

FjällRäven Skare Half Zip damestrui

SeizoenWinter
Kleur (basis)Zwart
Soort kledingstuk Trui
€ 89,95
Dames outdoorjassen

Kom passen in onze winkel in Alblasserdam!

Een échte outdoor jas is vaak geen kleine uitgave. Wij begrijpen dat de jas dan ook aan alle verwachtingen moet voldoen. In onze winkel staan onze wandelspecialisten voor u klaar om u hierin te adviseren. Daarom Antilope Outdoor!

Reviews

Een tekenbeet voorkomen en behandelen
Een tekenbeet voorkomen en behandelen

In bossen en grassen ligt de teek op de loer. We geven je tips hoe je een tekenbeet kan voorkomen en hoe je een beet moet behandelen. 

Lees het volledige artikel
Zo strik je de veters van je wandelschoenen
Zo strik je de veters van je wandelschoenen

Ken jij deze strik- en rijgtechnieken al? Wij helpen je voor meer wandelcomfort!

Lees het volledige artikel