< Terug

The North Face First Dawn Packable Jacket damesjas

De First Dawn Packable Jacket van The North Face is een ademende en ventilerende damesjas, die geschikt is voor intensief sporten. Deze jas is water- en winddicht, zodat u voorbereid bent op onverwachte omstandigheden.

Meer details

€ 169,95

Hoe bepaal ik mijn maat?
:
Of haal het op in onze winkel in Alblasserdam. Deze maat/kleur combinatie is helaas niet beschikbaar, kies een andere kleur of maat of neem contact met ons op.

Plus- en minpunten

  • Ademend
  • Water- en winddicht
  • Niet erg isolerend

Omschrijving The North Face First Dawn Packable Jacket damesjas

De First Dawn Packable Jacket van The North Face is een ademende damesjas die ideaal is voor intensief wandelen en hardlopen. Deze water- en winddichte jas is erg lichtgewicht en compact, waardoor u deze gemakkelijk mee kunt nemen. U kunt deze jas nauw laten aansluiten door de jas te verstellen met behulp van de elastische manchetten en de verstelbare capuchon. Op de bovenrug zit een ventilerende overlap, om u zo heerlijk koel te houden tijdens het sporten!

Productspecificaties

  • Water- en winddicht 
  • Ademend
  • Nauw aansluitend
  • Ventilerende overlap
  • Gewicht: 160 gram
  • Materialen: polyamide, elastaan

Materialen

Polyamide 

Polyamide, ook wel nylon genoemd, is een synthetisch materiaal dat gemaakt wordt uit aardolie. Polyamide is een sterke stof die niet snel scheurt en kreukt. Het is licht, elastisch, makkelijk op te vouwen en droogt snel. Een nadeel van polyamide is dat het vocht niet goed opneemt.

Elastaan 

Elastaan is een synthetisch vezel dat uitzonderlijk elastisch is. Door zijn grote rekbaarheid, maar tegelijk zijn stevigheid onderscheidt het zich van andere synthetische stoffen. Het is bijvoorbeeld sterker en duurzamer dan rubber, maar ook veel lichter. Elastaan is zeer lichtgewicht en is daardoor zeer geschikt wanneer u activiteiten gaat doen. Elastaan biedt namelijk ook veel bewegingsruimte doordat het zo elastisch is, zonder de pasvorm te verliezen. 

Duurzame productie

The North Face zet zich sinds 2015 in om technische kleding te produceren zonder het gebruik van milieuontreinigende fluorkoolstoffen (PFC's).  Het gebruik van PFC’s in de textielafwerking zorgt ervoor dat kleding water-, vuil- en vetafstotend wordt. In de technische kleding van The North Face is er gebruik gemaakt van een alternatieve afwerking zonder het gebruik van PFC’s. Hierdoor is het product water- en vuilafstotend. Alleen een olie afstotende werking kan momenteel nog niet bereikt worden met een PFC-vrije afwerking. Naast het gebruik van een PFC-vrije afwerking, zet The North Face zich in voor een groter gebruik van gerecycled materiaal, met name gerecycled polyester. Bovendien is The North Face voorzien van een Blue Sign label. 

Het BlueSign label geeft aan dat er in het productieproces geen schadelijke stoffen zijn gebruikt. Bedrijven met een BlueSign label worden verplicht om een duurzaamheidsplan te maken met aandacht voor waterverbruik, energieverbruik en afvalbeheer. BlueSign heeft ook richtlijnen voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden, maar daar wordt niet specifiek op gecontroleerd. 

Specificaties

Soort jasJack
SeizoenHet hele jaar door
Kleur (basis)Zwart
Gewicht (gram)160
EigenschappenAdemend, Waterdicht, Winddicht
WaterdichtJa
GeslachtDames
MateriaalElastaan, Polyamide
WinddichtJa
Ook gedacht aan?
Alternatieven
The North Face Hikesteller Insulated damesparka

The North Face Hikesteller Insulated damesparka

The North Face Inlux Triclimate damesjas

The North Face Inlux Triclimate damesjas

Soort jasParka3-in-1 Jas
SeizoenWinterWinter
Kleur (basis)Shady Blue/Summit NaviRoze
Capuchon JaJa (afneembaar)
Binnenmateriaal (kleding)Polyester
€ 199,95
Bekijk product
€ 279,95
Bekijk product
Dames outdoorjassen

Kom passen in onze winkel in Alblasserdam!

Een échte outdoor jas is vaak geen kleine uitgave. Wij begrijpen dat de jas dan ook aan alle verwachtingen moet voldoen. In onze winkel staan onze wandelspecialisten voor u klaar om u hierin te adviseren. Daarom Antilope Outdoor!

Reviews

Een tekenbeet voorkomen en behandelen
Een tekenbeet voorkomen en behandelen

In bossen en grassen ligt de teek op de loer. We geven je tips hoe je een tekenbeet kan voorkomen en hoe je een beet moet behandelen. 

Lees het volledige artikel
Zo strik je de veters van je wandelschoenen
Zo strik je de veters van je wandelschoenen

Ken jij deze strik- en rijgtechnieken al? Wij helpen je voor meer wandelcomfort!

Lees het volledige artikel