Filter
Categories
meer... minder
Merken
meer... minder
Prijs
19 550
Gewicht (gram)
50 1732
Maat
meer... minder
Eigenschappen
meer... minder
Filter

Kom passen en proberen in Alblasserdam!

Kleding moet goed passen en fijn zitten. Daar zijn wij in gespecialiseerd. Kijk rustig rond op onze website. Ook helpen wij u graag in onze winkel bij de keuze voor de beste kleding voor u!

Lees meer

Dames outdoorkleding

Wij verkopen diverse soorten dames outdoorkleding. Van warme onderkleding tot outdoorjassen. De merken in ons assortiment zijn gespecialiseerd in het maken van outdoorkleding, zoals: Icebreaker, Fjällräven, Jack WolfskinThe North Face en Vaude.

Lees meer
  • Waarom dames thermo(onderkleding)?

    's Winters kan het flink koud zijn. (Thermo)onderkleding kan daarom goed van pas komen. Het zorgt voor een isolatielaagje om het lichaam en houd u warm tijdens al uw buitenactiviteiten.

    Dames onderkleding is gemaakt van kwalitatief goed materiaal en is licht, ademend en geurbestendig. Onderkleding wordt gemaakt van polyester, polyamide en/of merinowol en zorgt ervoor dat uw lichaam warm blijft tijdens het wandelen, wintersporten, reizen of in uw dagelijks leven.

    De voordelen van (thermo)onderkleding:

    • comfortabel
    • kwalitatief
    • licht
    • ademend
    • geurbestendig

    Wilt u bepalen wat voor onderkleding u nodig heeft? Bekijk dan deze video.

  • Een dames outdoorbroek voor elke activiteit

    Tijdens het wandelen (of een andere activiteit) is het belangrijk om een goede outdoorbroek te dragen. Wat een broek geschikt maakt voor een bepaalde activiteit zit vaak in de eigenschappen. Een winterbroek als de Chilly Track XT is speciaal gemaakt voor koud en nat winterweer. De broek is bijvoorbeeld waterbestendig en heeft een warme fleece-voering. Maar een afritsbroek als de Farley Stretch Zip-Off is juist weer heel geschikt voor de zomer, dankzij afritsbare pijpen. 

  • Outdoor rok, de voordelen

    Outdoor rokken?! Ja, ook outdoor rokken bestaan! De rokken en broekrokken (skort) hebben allerlei handige eigenschappen die ze geschikt maken voor avonturen in de natuur! Zo zijn ze UV-beschermend, sneldrogend, ademend en kreukvrij. Natuurlijk zijn de rokken niet alleen geschikt voor outdooractiviteiten. De rokken zijn ook gewoon geschikt voor dagelijks gebruik

  • Stijlvol in een outdoor jurk

    Ook tijdens uw avontuur in de natuur kunt u een jurk dragen. Onze outdoor jurken zijn ideaal! Ze zijn bijvoorbeeld UV-beschermend, of juist extra ademend. Ga stijlvol en comfortabel de natuur in!

  • Dames outdoor tops, de voordelen

    Dames outdoor tops zijn ideaal om te dragen tijdens uw outdoor activiteiten! De shirts en blouses hebben verschillende eigenschappen die uw outdoor avonturen nog comfortabeler maken! De dames outdoor tops zijn bijvoorbeeld insectwerend of verkoelend!

    Gaat u hiken of een fietstocht maken? Kijk dan eens naar een shirt als Gleann. Hij is UV-werend en droogt snel. In winterse omstandigheden is juist een shirt als de Turtle Neck Warm erg geschikt. Hij houdt namelijk goed warm. 

  • Dames outdoor truien, fleeces en vesten als laag gebruiken

    Dames outdoor truien, fleeces en vesten zijn heel handig, omdat ze als midden- of bovenlaag te gebruiken zijn. Zo bent u voorbereid op diverse temperaturen.
    Het Carve Warm vest van Odlo is bijvoorbeeld ideaal als isolerende tussenlaag, maar kan ook goed gebruikt worden als bovenlaag wanneer het wat warmer is. Ook het Aconcagua ML Jacket van Mammut is als zowel een midden- als bovenlaag ideaal.

  • Dames outdoorjassen voor elke activiteit

    Niet iedere outdoorjas is even geschikt voor elke activiteit. Of een jas ergens geschikt voor is of niet, hangt volledig af van de eigenschappen van de jas. Een ademende jas is ideaal voor inspannende activiteiten en een sneldrogende jas is ideaal voor warme weersomstandigheden. Het Silvretta Jacket van Mammut bijvoorbeeld, is erg geschikt voor gebruik in combinatie met zware bepakking, terwijl het Omnius Light Jacket weer heel geschikt is om mee hard te lopen. 
    Een aantal dames outdoorjassen zijn ook seizoens specifiek. Zo is de Selenium damesjas van Jack Wolfskin een echte winterjas.

741 producten
Filter
per pagina
Toont 85 - 126 van de 741 items

Eigenschappen dames outdoorkleding

Dames outdoorkleding beschikt over verschillende eigenschappen die uw wandeling een stuk aangenamer maken. Wij leggen deze eigenschappen graag aan u uit.

'Ademend': het ademend vermogen van een kledingstuk heeft alles te maken met de luchtcirculatie. Goed ademende kledingstukken transporteren zweet af, waardoor u na de inspanning minder snel afkoelt. Een must tijdens het uitoefenen van een intensieve activiteit.

'Anti-insect': een kledingstuk kan op verschillende manieren insectwerend zijn. Het ene kledingstuk is geïmpregneerd met insectwerende stoffen en het andere kledingstuk is zo dicht geweven dat muggen er niet doorheen komen. Een merk met verschillende anti-insect kleding is is Life-Line.

'Geurwerend': Vvolledig geurwerende kleding bestaat natuurlijk niet, maar kleding die geur voor enige tijd neutraliseert wel. Geurwerende kleding is vaak geïmpregneerd met antibacteriële stoffen, die met name transpiratiegeuren neutraliseren.

'Lichtgewicht'deze kledingstukken zijn gemaakt van lichte materialen en maken uw activiteit een stuk aangenamer. Ook tijdens het reizen is lichtgewicht kleding erg prettig, vooral wanneer u gaat hiken en u uw rugzak zo licht mogelijk wilt houden.

'Sneldrogend'sneldrogende kleding komt natuurlijk niet alleen goed van pas in slechte weersomstandigheden met regen. Juist ook in warme (of tropische) weersomstandigheden is sneldrogende kleding een must, in verband met transpiratie en luchtvochtigheid. Daarnaast is het ook ideaal tijdens het hiken, want na het wassen is de kleding weer snel droog.

'UV-bescherming': een goede bescherming van uw huid tegen UV-straling is heel belangrijk. Vooral bij zonnige omstandigheden. Net als zonnebrand helpt UV-beschermende kleding hierbij. Het bijkomende voordeel van UV-beschermende kleding is dat het zijn werking niet verliest, terwijl dat zonnebrand om de zoveel tijd opnieuw aangebracht moet worden.

UV-beschermende kleding is vaak gemaakt van materialen als katoen, nylon of polyester. Deze materialen zijn van nature al UV-werend en wanneer dicht geweven wordt deze eigenschap versterkt.

Een tekenbeet voorkomen en behandelen
Een tekenbeet voorkomen en behandelen

In bossen en grassen ligt de teek op de loer. We geven je tips hoe je een tekenbeet kan voorkomen en hoe je een beet moet behandelen. 

Lees het volledige artikel
Zo strik je de veters van je wandelschoenen
Zo strik je de veters van je wandelschoenen

Ken jij deze strik- en rijgtechnieken al? Wij helpen je voor meer wandelcomfort!

Lees het volledige artikel