< Terug

Meindl Asti Lady GTX dameswandelschoen

Voor dames met brede voeten is er nu de Meindl Asti Lady GTX. Deze lichtgewicht allround wandelschoen van Meindl heeft een extra brede leest.  Hij komt uit de A-categorie en Comfortfit serie van Meindl. 

Meer details

€ 224,95

Hoe bepaal ik mijn maat?
:
Of haal het op in onze winkel in Alblasserdam. Deze maat/kleur combinatie is helaas niet beschikbaar, kies een andere kleur of maat of neem contact met ons op.

Omschrijving Meindl Asti Lady GTX dameswandelschoen

De Asti GTX overtuigt met zijn sportieve, frisse look en mooie suède, leren buitenkant. Hij is uitermate geschikt voor uitstapjes en recreatieve activiteiten. De Lite Trail rubberen profielzool met EVA-dempingszool zorgt voor de beste demping. Het profiel van de zool zorgt voor een goede grip. 

Eigenschappen: 

  • Waterdicht
  • Ademend 
  • Uitneembare inlegzool 
  • Materiaal: Suède leer
  • Gewicht: 380 gram 
  • Voering: Gore-tex 

De Gore-Tex® voering zorgt er niet alleen voor dat de schoen volledig waterdicht is, maar ook goed blijf ventileren. Water van buitenaf wordt door de membraan tegengehouden, waterdamp (transpiratievocht) wordt van binnen naar buiten getransporteerd. Het is wel belangrijk hier de juiste (wandel) sokken bij te dragen. Kijk voor meer informatie:

https://www.antilopeoutdoor.nl/lp/goedewandelsokken.

Door de goede contrefort (=hielstuk) in de schoen en een stevige polstering rondom de enkel blijft de hiel op zijn plek en geeft de schoen goede ondersteuning.

De combinatie van technische eigenschappen maken de Meindl Asti Lady GTX® een echte allrounder waarmee je uitstekend “uit de voeten” kunt in onze (natte) bosgebieden, uitgestrekte heide en op rotsachtige paden maar ook in de Alpen voor een lichte wandeling.

Meindl heeft de Meindl Asti Lady GTX® opgenomen in de Categorie: Comfort Fit - Wellness wat wil zeggen dat uw voet meer ruimte heeft in de schoen bij de voorvoet en tenen en dat het volume (ruimte in de schoen) groter is.

De binnenzool in de schoen is verwisselbaar. Bij de schoen wordt de volgende inlegzool meegeleverd: Comfort Fit, deze inlegzool bestaat uit een laagje kurk voor lichtgewicht demping met een toplaag van Memory Foam. Dit zorgt voor steun en vochtregulering. Onder de hiel bevindt zich een zachte geldemping.

Comfort Fit

Als je de hele dag een schoen draagt is de pasvorm van cruciaal belang. Zeker als je wandelingen maakt wil je een comfortabele schoen. Daarom heeft Meindl schoenen met Comfort Fit ontwerpen, die meer ruimte hebben bij de leest.

  1. Meer ruimte bij de tenen en meer volume in de schoen.
  2. Meer ruimte bij de bal van de voet en de grote teen.
  3. Een bredere stand dankzij de bredere zolenbasis.
  4. Een perfecte pasvorm door de smalle hiel.

Goed onderhoud voor deze schoenen 

Het is raadzaam om voor het eerste gebruik je wandelschoenen te impregneren met een waterafstotende spray die geschikt is voor schoenen met een membraan. Bij aanschaf van een paar wandelschoenen bij ons in de winkel, doen wij dit de eerste keer.

Het nubuckleer van deze Meindl Asti GTX® kun je voeden met een conditioner of wax. Na verloop van tijd zal het leer er bij gebruik van een middel met wax als glad leer uit komen te zien. Opborstelen met een nubuckborsteltje herstelt de nubuckstructuur van het leer.

Reinigen van de wandelschoenen 

Maak je schoenen eerst schoon met een zachte borstel of lauw warm water en laat ze dan aan de lucht drogen. Een kachel of föhn is sterk af te raden! Spoel ook eens in de zoveel tijd de binnenkant van je schoenen uit. Zo verwijder je de zoutkristallen van transpiratie en zal het membraan zijn ademende eigenschappen behouden. Ook hierna is drogen aan de lucht aan te bevelen. Eventueel opvullen met keukenpapier of kranten om het droogproces te bevorderen. Volg altijd goed de instructies van je gekozen onderhoudsmiddel.

Onderhoud_wandelschoenen.png

Of kijk ook even op onze onderhoudstips:

https://www.antilopeoutdoor.nl/blog/wandelen/onderhoud-je-wandelschoenen

Specificaties

Kleur (basis)Blauw
GebruikDagelijks gebruik, Reizen, Wandelen
BovenmateriaalSuede
Categorie wandelschoenA
BuitenzoolMeindl Lite Trail
Gewicht paar (gram)620
Binnenmateriaal (schoenen)GORE-TEX
Hoogte schoenLaag
WaterdichtJa
GeslachtDames
Pasvorm (schoenen)Breed
Sluiting schoenenVeters
Kan de schoen verzoold worden?Ja, volledige zool
Ook gedacht aan?
Alternatieven
Meindl Ohio Lady 2 GTX dameswandelschoen

Meindl Ohio Lady 2 GTX

Meindl Caribe Lady GTX schmal dameswandelschoen

Meindl Caribe Lady GTX schmal dameswandelschoen

Kleur (basis)RoodZwart
GebruikWandelenWandelen
BovenmateriaalNubuckleerVelour
Categorie wandelschoenA/BA
BuitenzoolLight TrailMeindl Trail Activity Sport
€ 249,95
Bekijk product
€ 179,95
Bekijk product
Dames wandelschoenen

Kom passen in onze winkel in Alblasserdam!

Een wandelschoen moet goed zitten. Het passen gaat verder dan aandoen, je moet de schoen ook beleven. En dat kan het beste in onze winkel, waar onze ervaren wandelspecialisten voor u klaar staan. Daarom Antilope Outdoor!

  • Dé specialist in wandelschoenen
  • Altijd meer dan 4500 paar wandelschoenen op voorraad.
  • Een experience center om de schoenen buiten uit te proberen.
  • Een persoonlijk intakegesprek en uitgebreide voetmeting door voetkundig personeel.

Reviews

Een tekenbeet voorkomen en behandelen
Een tekenbeet voorkomen en behandelen

In bossen en grassen ligt de teek op de loer. We geven je tips hoe je een tekenbeet kan voorkomen en hoe je een beet moet behandelen. 

Lees het volledige artikel
Zo strik je de veters van je wandelschoenen
Zo strik je de veters van je wandelschoenen

Ken jij deze strik- en rijgtechnieken al? Wij helpen je voor meer wandelcomfort!

Lees het volledige artikel