< Terug

Lowa Ranger III GTX herenwandelschoen

Als u op zoek bent naar een klassieke trekkingschoen die geschikt is voor huttentochten of veeleisende wandelingen, is de Ranger III GTX van Lowa geschikt voor u. Deze bergschoen voor heren is voorzien van allerlei handige eigenschappen om jouw reis zo comfortabel mogelijk te maken.

Meer details

€ 269,95

Hoe bepaal ik mijn maat?
:
Of haal het op in onze winkel in Alblasserdam. Deze maat/kleur combinatie is helaas niet beschikbaar, kies een andere kleur of maat of neem contact met ons op.

Omschrijving Lowa Ranger III GTX herenwandelschoen

De Ranger III GTX is een categorie B schoen: geschikt voor veeleisende wandelingen in het middelgebergte of in de Alpen. Je kunt hem ook dragen bij lichte trekkingtochten op slechte bergpaden en eenvoudige klimpaden. De schoen heeft een Vibram Naturel zool met een iets dieper profiel voor sterke grip bij trekkingtochten op allerlei ondergronden. Het profiel bij de neus en hak zorgen voor een goede afwikkeling. Afwikkeling, ook wel afrollen genoemd, betekent dat de zool bij de neus en hiel iets naar boven loopt, wat je helpt om de volgende stap te zetten. Dit loopt lichter in vergelijking tot 'platte' zolen.

Tevens is de zool verzoolbaar: wanneer de zool erg is versleten, kunnen wij hem laten verzolen. Dan krijg je een compleet nieuwe zool die exact hetzelfde is als het origineel. Dan kun je langer van je schoenen genieten en hoef je bijvoorbeeld geen nieuwe schoen in te lopen.

De Ranger III GTX is voorzien van een Gore-Tex voering die zeer ademend en waterdicht is. De schoen houdt dus jouw voeten droog en biedt een goed voetklimaat tijdens jouw outdooractiviteiten.

De bergschoen heeft ook een Medium Shank, een stabiele binnenzool die voldoende ondersteuning biedt tijdens trekkingtochten met lichte bepakking.

Daarnaast is de heren bergschoen voorzien van een C4-Tongue: een speciaal anatomisch gevormde tong. Deze bevordert de flexibiliteit en het draagcomfort én het voorkomt drukplekken.

De veters van de Ranger III GTX hebben het X-Lacing ontwerp die de tong van de schoen stevig vastzet. Dit voorkomt verschuivingen en dus wrijven en drukpunten. De drukverdeling wordt bij deze manier van veteren ook niet gelegd op de hakken maar vlak bij de tong. Dit verhoogt het loopcomfort van de schoen.

Een andere handige veterfunctie is de 2-Zone-Lacing. Dit zijn afzonderlijk instelbare veterzones bij de voorvoet (leest) en de schacht van de schoen. Op deze manier kun je de bergschoen zelf verstellen naar jouw eigen voet voor perfecte pasform en comfort.

Tot slot is de schoen voorzien van het Minimal Seams ontwerp: dat betekent dat het aantal naden in de schoen is beperkt om wrijving en drukpunten te voorkomen.

Specificaties

Kleur (basis)Bruin
GebruikBergachtig terrein, Heuvelachtig terrein, Stevige wandelingen, Wandelen
Categorie wandelschoenB
BuitenzoolVibram
Binnenmateriaal (schoenen)GORE-TEX
Hoogte schoenHoog
GeslachtHeren
BinnenzoolUitneembare binnenzool
Pasvorm (schoenen)Breed
Kan de schoen verzoold worden?Ja, volledige zool
Ook gedacht aan?
Alternatieven
Hanwag Alaska GTX heren bergschoen

Hanwag Alaska GTX heren bergschoen

Hanwag Alaska Wide GTX herenbergschoen

Hanwag Alaska Wide GTX heren wandelschoen

Hanwag Bangri Herenwandelschoen

Hanwag Bangri Herenwandelschoen

Kleur (basis)GrijsBruinBruin
EigenschappenWaterdichtWaterdichtStijlvol
GebruikZwaardere bergwandelingZwaardere bergwandelingTrekking
BovenmateriaalNubuckleerGewaxt nubuckleerYakleer
Categorie wandelschoenB/CB/CA/B
€ 339,95
Bekijk product
€ 339,95
Bekijk product
€ 299,95
Bekijk product
Heren Wandelschoenen

Kom passen in onze winkel in Alblasserdam!

Een wandelschoen moet goed zitten. Het passen gaat verder dan aandoen, je moet de schoen ook beleven. En dat kan het beste in onze winkel, waar onze ervaren wandelspecialisten voor u klaar staan. Daarom Antilope Outdoor!

  • Dé specialist in wandelschoenen
  • Altijd meer dan 4500 paar wandelschoenen op voorraad.
  • Een experience center om de schoenen buiten uit te proberen.
  • Een persoonlijk intakegesprek en uitgebreide voetmeting door voetkundig personeel.

Reviews

Een tekenbeet voorkomen en behandelen
Een tekenbeet voorkomen en behandelen

In bossen en grassen ligt de teek op de loer. We geven je tips hoe je een tekenbeet kan voorkomen en hoe je een beet moet behandelen. 

Lees het volledige artikel
Zo strik je de veters van je wandelschoenen
Zo strik je de veters van je wandelschoenen

Ken jij deze strik- en rijgtechnieken al? Wij helpen je voor meer wandelcomfort!

Lees het volledige artikel