< Terug

Meindl Caracas GTX

De Caracas GTX® van het Duitse merk Meindl is een lage, waterdichte wandelschoen voor heren. De Caracas GTX® is een ideale vrijetijdsschoen, geschikt voor een heerlijke wandeling of stedentrip.

Meer details

€ 249,95

Hoe bepaal ik mijn maat?
:
Of haal het op in onze winkel in Alblasserdam. Deze maat/kleur combinatie is helaas niet beschikbaar, kies een andere kleur of maat of neem contact met ons op.

Omschrijving Meindl Caracas GTX

De Meindl Caracas GTX® wandelschoen is een comfortabele, waterdichte soepele schoen voor heren. Categorie A: de schoen is geschikt voor vrije tijd dagelijks gebruik, reizen en wandelen op goede paden in steden of in het bos.

Het buitenmateriaal is van een hoogwaardige leersoort en de gebruikte stof geeft de schoen een wat sportiever uiterlijk.

De Gore-Tex voering zorgt er niet alleen voor dat de schoen volledig waterdicht is, maar ook goed blijf ventileren. Water van buitenaf wordt door de membraan tegengehouden, waterdamp (transpiratievocht) wordt van binnen naar buiten getransporteerd. Het is wel belangrijk hier de juiste (wandel) sokken bij te dragen. Kijk voor meer informatie op: https://www.antilopeoutdoor.nl/lp/goedewandelsokken.

Door de goede contrefort (=hielstuk) in de schoen en een stevige polstering rondom de enkel blijft de hiel op zijn plek en geeft de schoen goede ondersteuning.

In plaats van een cambreur, die in veel schoenen zorgt voor een versteviging in de zool, is de Caracas GTX® uitgevoerd met een brandzool. Deze zool is van kunststof in plaats van leer en zorgt voor meer stabiliteit. Verder is de zool voorgevormd en dat zorgt weer voor een soepele afwikkeling.

De combinatie van technische eigenschappen maken de Caracas GTX® een echte allrounder waarmee je heerlijk kunt wandelen op verharde paden, door de bossen, vlak maar ook glooiend terrein. Ook uitstekend geschikt voor een stedentrip.

Meindl heeft de Caracas GTX® opgenomen in de Categorie: Light Hiker - Traditionele handgemaakte schoen. Dit garandeert stabiliteit en comfort. Verder is de zool grillig van vorm zodat de schoen de juiste steun geeft op allerlei terrein.

De binnenzool in de schoen is verwisselbaar. Bij de schoen wordt de volgende inlegzool meegeleverd: Air-Active, deze inlegzool bestaat uit Drysole onderlaag en een zachte bovenlaag. Dit zorgt voor demping en het juiste klimaat in de schoen

Goed onderhoud voor deze schoenen 

Het is raadzaam om voor het eerste gebruik je wandelschoenen te impregneren met een waterafstotende spray die geschikt is voor schoenen met een membraan (GoreTex). Bij aanschaf van een paar wandelschoenen bij ons in de winkel, doen wij dit de eerste keer.

Het nubuckleer van deze Caracas GTX® kun je voeden met een conditioner of wax. Na verloop van tijd zal het leer er bij gebruik van een middel met wax als glad leer uit komen te zien. Opborstelen met een nubuckborsteltje herstelt de nubuckstructuur van leer.

Reinigen van de schoenen 

Maak je schoenen eerst schoon met een zachte borstel of lauw warm water en laat ze dan aan de lucht drogen. Een kachel of föhn is sterk af te raden! Spoel ook eens in de zoveel tijd de binnenkant van je schoenen uit. Zo verwijder je de zoutkristallen van transpiratie en zal het membraan zijn ademende eigenschappen behouden. (Misschien ten overvloede maar verwijder vooraf de binnenzool uit de schoen.) Ook hierna is drogen aan de lucht aan te bevelen. Eventueel opvullen met keukenpapier of kranten om het droogproces te bevorderen. Volg altijd goed de instructies van je gekozen onderhoudsmiddel.

Onderhoud_wandelschoenen.png

Of kijk ook even op onze onderhoudstips:

https://www.antilopeoutdoor.nl/blog/wandelen/onderhoud-je-wandelschoenen

Specificaties

Kleur (basis)Bruin, Grijs
GebruikLichte wandelingen
BovenmateriaalNubuckleer
Categorie wandelschoenA
BuitenzoolVibram
Gewicht paar (gram)920
Binnenmateriaal (schoenen)GORE-TEX
Hoogte schoenLaag
GeslachtHeren
Pasvorm (schoenen)Normaal
Ook gedacht aan?
Alternatieven
Meindl Journey PRO GTX herenwandelschoen

Meindl Journey PRO GTX

Meindl Caracas GTX herenwandelschoen

Meindl Caracas GTX

Meindl Durban GTX herenwandelschoen

Meindl Durban GTX

Meindl X-SO Corium GTX herenwandelschoen

Meindl X-SO Corium GTX herenwandelschoen

Meindl Journey Mid GTX herenwandelschoen

Meindl Journey Mid GTX herenwandelschoen

Kleur (basis)GrijsGrijsZwartZwartLoden
EigenschappenWaterdicht
GebruikVlak terreinLichte wandelingenWandelenWandelenStevige wandelingen
BovenmateriaalSuedeNubuckleerSuedeNubuckleerNubuck
Categorie wandelschoenAAAAA/B
€ 229,95
Bekijk product
€ 249,95
Bekijk product
€ 199,95
Bekijk product
€ 199,95
€ 239,95
Bekijk product
Heren Wandelschoenen

Kom passen in onze winkel in Alblasserdam!

Een wandelschoen moet goed zitten. Het passen gaat verder dan aandoen, je moet de schoen ook beleven. En dat kan het beste in onze winkel, waar onze ervaren wandelspecialisten voor u klaar staan. Daarom Antilope Outdoor!

  • Dé specialist in wandelschoenen
  • Altijd meer dan 4500 paar wandelschoenen op voorraad.
  • Een experience center om de schoenen buiten uit te proberen.
  • Een persoonlijk intakegesprek en uitgebreide voetmeting door voetkundig personeel.

Reviews

Een tekenbeet voorkomen en behandelen
Een tekenbeet voorkomen en behandelen

In bossen en grassen ligt de teek op de loer. We geven je tips hoe je een tekenbeet kan voorkomen en hoe je een beet moet behandelen. 

Lees het volledige artikel
Zo strik je de veters van je wandelschoenen
Zo strik je de veters van je wandelschoenen

Ken jij deze strik- en rijgtechnieken al? Wij helpen je voor meer wandelcomfort!

Lees het volledige artikel