< Terug

Meindl Tessin Identity herenwandelschoen

rating 10/10 (1 review)

De Meindl Tessin Identity is een waterdichte herenwandelschoen die duurzaam geproduceerd is. De Tessin Identity is een echte allround wandelschoen die zowel in het bos als in de bergen goed van pas komt. 

Meer details

€ 299,95

Hoe bepaal ik mijn maat?
:
Of haal het op in onze winkel in Alblasserdam. Deze maat/kleur combinatie is helaas niet beschikbaar, kies een andere kleur of maat of neem contact met ons op.

Omschrijving Meindl Tessin Identity herenwandelschoen

De Meindl Tessin Identity is uitermate geschikt voor lange wandelingen. Van wandelingen in het bos tot lichte wandelingen in de bergen, deze wandelschoen is een echte allrounder. De Tessin Identity valt onder de categorie A/B wandelschoenen. Deze schoenen zijn iets soepeler dan categorie B wandelschoenen en wat steviger dan categorie A wandelschoenen. Vooral voor mensen die langer wandelen, maar niet al te zware schoenen aan willen hebben, is de Meindl Tessin Identity een ideale optie.  

Zoals de naam al zegt maakt de Tessin Identity deel uit van de Identity-serie van Meindl. Dit houdt in dat de wandelschoen duurzaam geproduceerd is. Het buitenmateriaal en de voering zijn gemaakt van biologisch leer. Het leer van de voering is chroomvrij. Dankzij de GORE-TEX membraan die in de schoen verwerkt is, is de Tessin Identity waterdicht. De VIBRAM zool zorgt voor een goede grip tijdens het wandelen. 

Producteigenschappen

  • Ademend
  • Waterdicht
  • Duurzaam geproduceerd
  • Gewicht: 1240 gram
  • Categorie A/B
  • Materialen: leer, GORE-TEX
  • Buitenzool: VIBRAM Urban Walker

Meindl Identity

De Tessin Identity maakt deel uit van de Identity-serie van Meindl. Dat houdt in dat de schoen duurzaam is geproduceerd. Voor de Identity-serie werkt Meindl met biologische boerderijen en met de Duitse leerlooierij Heinen die een deel van hun winst investeert in herbebossing.  Elke schoen van de Identity-serie is genummerd met een unieke code. Als u de code invult op website van Meindl kunt u precies zien waar het leer van uw schoen vandaan komt.

Materialen

Bioleer

Het buitenmateriaal van de Meindl Tessin Identity bestaat uit hoogwaardig bioleer. Het bioleer is afkomstig van koeien van gecertificeerde biologische boerderijen die het hele jaar door buiten hebben gestaan en geen krachtvoer krijgen. Het leer van deze koeien is hierdoor dikker en robuuster en daarmee erg mooi materiaal om te verwerken in wandelschoenen.

Chroomvrij leer

De voering van de Tessin Identity is gemaakt van chroomvrij leer. Leer wordt vaak gelooid met behulp van chroomhoudende mineralen. Mensen die gevoelig zijn voor chroom kunnen last krijgen van allergisch contacteczeem wanneer ze in aanraking komen met dit leer. Chroomvrij leer is gelooid zonder gebruik te maken van chroomhoudende mineralen. Wandelaars met een allergie voor chroom zullen dus geen last van contacteczeem bij het dragen van de Meindl Tessin Identity.

GORE-TEX®

De Meindl Tessin Identity bevat een GORE-TEX® membraan. De GORE-TEX® membraan zorgt ervoor dat de wandelschoenen waterdicht zijn, maar wel ademend. Hierdoor blijven uw voeten droog tijdens het wandelen.

Inlegzool

De Tessin Identity heeft een uitneembare inlegzool van Meindl. Deze inlegzool draagt bij aan extra wandel comfort en is ook los te verkrijgen. Wij verkopen ook aangepaste inlegzolen die extra ondersteuning bieden.

Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat uw wandelschoenen zo lang mogelijk goed blijven, is het belangrijk dat u uw wandelschoenen goed onderhoudt. Wilt u meer weten over hoe u deze schoenen het beste kunt onderhouden? Lees dan onze pagina: Hoe onderhoud ik mijn wandelschoenen?’.

Buitenzool

Net als veel andere wandelschoenen heeft de Tessin Identity een VIBRAM® buitenzool. Vibramzolen staan bekend om hun hoge kwaliteit en duurzaamheid en worden daarom vaak gebruikt in wandelschoenen. De zolen zorgen voor een goede afwikkeling van de voet. De tussenzool zorgt voor een goede demping. Het profiel van de zool is zo ontwikkeld dat het een goede grip op verschillende ondergronden geeft. Daarnaast is het profiel van de zool zelfreinigend. Hiermee wordt bedoeld dat de zool geen slijk en grond vasthoudt. Doordat de zolen slijtvast zijn, gaan ze langer mee dan andere zolen.

Als de zool van uw wandelschoenen versleten is, zijn ze aan vervanging toe. Versleten zolen vormen een risico tijdens het wandelen. Doordat het profiel van de zool verdwijnt, neemt de grip af en glijdt u sneller uit. Het is alleen lastig om afscheid te moeten nemen van wandelschoenen die perfect zitten en waarmee mooie tochten zijn gemaakt. Zeker als u uw schoenen altijd goed onderhouden heeft, blijft het bovenmateriaal van de schoen langer goed dan de zool. De wandelschoenen kunnen er dan nog prima uitzien, maar doordat de zool versleten is, worden ze niet meer gebruikt voor wandelingen. Met pijn in het hart nemen wandelaars dan afscheid van hun lievelingsschoenen. Het grote voordeel van de Tessin Identity is dat de schoenen verzoolbaar zijn. Als de zolen van deze wandelschoen in de toekomst versleten zijn, hoeft u ze dus niet weg te gooien. Wij van Antilope Outdoor bieden u een service aan om uw schoenen te laten verzolen. Als u uw schoenen langs brengt of opstuurt, kunnen wij u helpen om de Tessin Identity weer nieuw leven in te blazen.

Specificaties

Kleur (basis)Bruin
Gewicht (gram)1240
EigenschappenAdemend, Milieuvriendelijk, Waterdicht
GebruikBergachtig terrein, Lichte wandelingen
BovenmateriaalLeer
Categorie wandelschoenA/B
Binnenmateriaal (schoenen)Chromevrij leer, GORE-TEX
Hoogte schoenMid
WaterdichtJa
GeslachtHeren
BinnenzoolUitneembare binnenzool
Pasvorm (schoenen)Normaal
Ook gedacht aan?
Alternatieven
Meindl Bergamo Identity herenwandelschoen

Meindl Bergamo Identity herenwandelschoen

Meindl Avola Identity herenwandelschoen

Meindl Avola Identity herenwandelschoen

Kleur (basis)BruinBruin
GebruikVlak terrein
BovenmateriaalAniline leer
Categorie wandelschoenA/B
BuitenzoolVibram
€ 289,95
Bekijk product
€ 244,90
Bekijk product
Heren Wandelschoenen

Kom passen in onze winkel in Alblasserdam!

Een wandelschoen moet goed zitten. Het passen gaat verder dan aandoen, je moet de schoen ook beleven. En dat kan het beste in onze winkel, waar onze ervaren wandelspecialisten voor u klaar staan. Daarom Antilope Outdoor!

  • Dé specialist in wandelschoenen
  • Altijd meer dan 4500 paar wandelschoenen op voorraad.
  • Een experience center om de schoenen buiten uit te proberen.
  • Een persoonlijk intakegesprek en uitgebreide voetmeting door voetkundig personeel.

Reviews

rating 10/10 (1 review)
Waardering
5 sterren 1 reviews
4 sterren 0 reviews
3 sterren 0 reviews
2 sterren 0 reviews
1 sterren 0 reviews

rating
Nieuwe Meindl schoenen zitten heerlijk
Recentelijk een Meindl Tessin Identity herenwandelschoen aangeschaft en gebruik deze dagelijks.
Normaal op vlakke grond maar vandaag ook in heuvelachtig gebied in Schotland.
In beide gevallen lopen de schoenen heerlijk!
Mogelijke oorzaak is het advies gekregen van Antilope om een halve maat groter te nemen dan mijn via internet bestelde maat 43. Dit gebeurde na uitgebreid passen en meten. Bij aankoop waren de schoenen ook al een keer ingespoten met impregneer middel wat ik dan niet meer hoefde te doen.
Voorheen altijd Lowa gebruikt maar ik merk wel dat deze Meindl kwalitatief beter is! Hoefde niet opgerekt te worden door de podotherapeut, maar zat meteen goed bij mijn knobbel op de linkervoet.
Een tekenbeet voorkomen en behandelen
Een tekenbeet voorkomen en behandelen

In bossen en grassen ligt de teek op de loer. We geven je tips hoe je een tekenbeet kan voorkomen en hoe je een beet moet behandelen. 

Lees het volledige artikel
Zo strik je de veters van je wandelschoenen
Zo strik je de veters van je wandelschoenen

Ken jij deze strik- en rijgtechnieken al? Wij helpen je voor meer wandelcomfort!

Lees het volledige artikel