Categorieën

Klantbeoordelingen
Antilope Outdoor wordt beoordeeld met een 9.0 / 10 van 206 beoordelingen
 

Wat zijn de beste wandelschoenenOm maar met de deur in huis te vallen, 'de beste wandelschoenen' zijn er eigenlijk niet. Wat voor jou goed is, is voor jouw buurman misschien wel veel te stevig of juist te soepel. Als het om goede wandelschoenen gaat, dan onderkennen we de volgende kenmerken:

* Kwaliteit van het materiaal

* Gebruik > in welk terrein, met of zonder bepakking, lange of kortere afstanden

* Jouw gewicht

* Optimaal ventilerend, helemaal waterdicht of puur comfort

* Pasvorm

Gijs van Oppad heeft een mooi filmpje gemaakt met daarin een uitleg van het materiaal van de schoenen:

Kwaliteit van het materiaal

Schoenen worden voor het grootste gedeelte in het Verre Oosten gemaakt. Hierop zijn enkele uitzonderingen, op dit moment zijn dat Meindl, Hanwag en Lowa die (een gedeelte van) hun schoenproductie in Europa laat maken. 

Schoenen zijn een samenstelling van een heel aantal halffabrikaten. Zo worden de zolen vaak door een externe leverancier gemaakt, een bekende is Vibram (het bekende gele logo). Leer wordt aangeleverd door een andere partij en in grote rollen geleverd. Stiksel wordt in kilometers aangevoerd door weer een andere partij. Bij een waterdichte schoen wordt er vaak een membraan gebruikt van Gore-Tex en zo kunnen we nog even verder gaan.

Het verschil in kwaliteit komt kijken bij de selectie van de gebruikte materialen. Als het synthetische materialen betreft dan worden er laberatoriumproeven gedaan, blijken die de juiste sterkte en duurzaamheid te hebben dan worden er voor een groot aantal schoenfabrikanten dezelfde syntethische (kunststof) stoffen gebruikt.
De natuurlijke materialen worden geselecteerd van boerderijen die een constant aanbod van kwaliteitsmateriaal kunnen bieden. Vaak gaat het om leer dat de juiste dikte en sterkte moet hebben om de schoenen kwalitatief goed te laten zijn.

Categorie wandelschoenen

 • € 149,95

  Lowa Strato IV dames wandelschoen Dit is een lage, sportieve wandelschoen. De schoen heeft een leest die speciaal is ontworpen voor de damesvoet en biedt veel comfort tijdens lange wandelingen op verhard ondergrond. Ideaal dus voor een uitgebreide stadswandeling of een dagje weg. Deze multifunctionele Strato IV heeft een perfecte pasvorm.

  € 149,95
  Beschrijving
  Lowa Strato IV dames wandelschoen Dit is een lage, sportieve wandelschoen. De schoen heeft een leest die speciaal is ontworpen voor de damesvoet en biedt veel comfort...
  In voorraad

  Toevoegen aan vergelijken

  Bekijk vergelijking
 • € 219,95

  Hanwag Canyon Wide GTX heren bergschoen Een klassieke leren wandelschoen van Hanwag met een extra ruime leest, ideaal als je wat bredere voeten hebt. De schoen is lichtgewicht en erg stevig. Tevens beschikt de Hanwag Canyon Wide GTX over een Gore Tex voering waardoor je altijd droge voeten zult houden.

  € 219,95
  Beschrijving
  Hanwag Canyon Wide GTX heren bergschoen Een klassieke leren wandelschoen van Hanwag met een extra ruime leest, ideaal als je wat bredere voeten hebt. De schoen is...
  In voorraad

  Toevoegen aan vergelijken

  Bekijk vergelijking
 • € 199,95

  Meindl Ohio 2 GTX®  De Ohio 2 GTX® van het Duitse merk Meindl is een hoge, waterdichte wandel- bergschoen voor heren. De Ohio 2 GTX® is een ideale schoen geschikt voor lichte wandelingen op vlak en/of bergachtig terrein met een dagrugzak in het Middelgebergte of de Alpen.

  € 199,95
  Beschrijving
  Meindl Ohio 2 GTX®  De Ohio 2 GTX® van het Duitse merk Meindl is een hoge, waterdichte wandel- bergschoen voor heren. De Ohio 2 GTX® is een ideale schoen geschikt voor...
  In voorraad

  Toevoegen aan vergelijken

  Bekijk vergelijking