Categorieën

Hoe meet ik zelf mijn schoenmaat op?Wist u dat een schoenmaat per schoenmerk kan verschillen? U kunt dus eigenlijk niet altijd van één maat uitgaan en daarom: meten is weten!

Bij ons in de winkel meten onze medewerkers uw voeten op om te bepalen welke schoenen bij u passen. Maar wat als u uw schoenen online wilt bestellen? Op welke manier meet u dan zelf uw schoenmaat goed op? Wij lopen er stap voor stap met u doorheen.

Waarom is meten belangrijk?

We noemen het hierboven eigenlijk al. Per schoenmerk kunnen schoenmaten afwijken. De ene maat 40 is de andere niet. Maar maken die paar millimeter dan echt uit, horen wij u denken. Jazeker! Want goed passende schoenen voorkomen ongemakken en pijntjes en zorgen voor een juiste lichaamshouding. Is een schoen te groot, dan gaat u snel schuiven en kunnen er blaren ontstaan. Een te kleine schoen zorgt voor drukplekken. Met diverse striktechnieken kan hier wel op ingespeeld worden, maar de basis is een goed passende schoen. Niks vervelender als een schoen niet lekker aan de voet zit. Daar heeft iedereen wel ervaring mee.

Geen voet is hetzelfde

Bij niemand zijn beiden voeten even groot. Er zit altijd een verschil in lengte en breedte. Soms gaat het om een paar millimeter, maar het kan ook gaan om een of zelfs meerdere centimeters. Daarom is het belangrijk dat u altijd beiden voeten opmeet. Om vervolgens de bijbehorende schoenmaat te bepalen gaat u altijd uit van de langst gemeten maat. U zoekt deze op in de maattabel die bij de schoen op onze website getoond wordt.

Zo meet u zelf uw schoenmaat

Via onderstaande stappen meet u eenvoudig zelf uw voeten op. Het meten doet u op blote voeten of met dunne sokken aan.

Stap 1: ga op een blanco papiertje staan.

Neem een blanco vel papier en leg deze op de grond. Ga in het midden van het papier staan.

Stap 2: maak een omtrek van uw voet.

Met een potlood of pen maakt u nu een omtrek van uw voet. Ga hiermee zo dicht mogelijk langs uw voet. Tip: begin bij de hiel om een mooie omtrek te maken.

Stap 3: zet een rechte streep langs uw hiel en uw langste teen.

Na het maken van de omtrek stapt u van het vel papier af. Met een liniaal trekt u nu een rechte streep langs de hiel en langs uw langste teen. Dit zijn de uiterste punten van uw voet.

Stap 4: meet de afstand tussen de twee lijnen.

Meet nu de afstand tussen de twee lijnen en schrijf deze lengte op.

Stap 5: herhaal stap 1 t/m 4 voor uw volgende voet.

Geen enkele voet is even groot. Daarom is het heel belangrijk om altijd beiden voeten te meten. Herhaal stap 1 t/m 4 om uw andere voet op te meten.

Stap 6: zoek in de maattabel van het merk de langst gemeten voetlengte op.

Ga nu naar de pagina van uw gekozen schoen en klik boven de maten op: Hoe bepaal ik mijn maat? Zoek in de maattabel de langst gemeten voetlengte op en kijk welke schoenmaat hierbij hoort. Dit is de maat die u moet bestellen.

Zoals vermeld verschillen soms de maten per schoenmerk. Daarom heeft elk merk op onze website zijn eigen maattabel. Bepaal dus altijd per merk opnieuw welke schoenmaat u nodig heeft.

Video: stap voor stap

Bekijk de video waarin we bovenstaande stappen laten zien.

Heeft u nog hulp nodig?

Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? U bent altijd van harte welkom in onze winkel in Alblasserdam. Onze medewerkers meten graag uw voeten op en adviseren u over welke schoenen bij uw maat en wensen passen. Bovendien kunt u de schoenen dan gelijk uitgebreid uitproberen in ons Experience Center. Wij zetten de koffie vast voor u klaar!

Een tekenbeet voorkomen en behandelen
Een tekenbeet voorkomen en behandelen

In bossen en grassen ligt de teek op de loer. We geven je tips hoe je een tekenbeet kan voorkomen en hoe je een beet moet behandelen. 

Lees het volledige artikel
Zo strik je de veters van je wandelschoenen
Zo strik je de veters van je wandelschoenen

Ken jij deze strik- en rijgtechnieken al? Wij helpen je voor meer wandelcomfort!

Lees het volledige artikel