Categorieën

Hoe onderhoud ik mijn wandelschoenen?Even lekker door de modder wezen stappen of over een stoffig bergpaadje wezen lopen dan verdienen u wandelschoenen een grondige schoonmaakbeurt. Wat er echter vaak bij inschiet maar wel heel essentieel is voor het behoud van uw schoenen is dat u uw schoenen ook onderhoudt als u ze bijna niet gebruikt of alleen altijd met mooi weer gaat wandelen.  

Kleine onderhoudsbeurt

Bij een kleine beurt is het voldoende om de schoenen aan de buitenkant met lauw warm water af te nemen. Vervolgens kunt u de schoenen inspuiten met een impregneermiddel welke u dan met een doekje uitwrijft.

Grote onderhoudsbeurt

Bij de grondige schoonmaakbeurt haalt u eerst de veters en de zooltjes uit de schoen en borstel dan de buitenkant vervolgens schoon met lauwwarm water. Bij schoenen met textiel aan de binnenzijde kunt u ook de binnenkant van de schoenen met lauwwarm water en eventueel wat groene zeep afnemen. De zweetluchtjes verdwijnen en als er een gore-tex membraan in zit gaat deze weer beter ademen. Deze raakt namelijk verstopt door de zoutkristallen van het zweet.

Vervolgens kunt u de schoenen inspuiten met een impregneermiddel welke u dan met een doekje uitwrijft. Ook de kunststofdelen kunt u gewoon meenemen.

Vervolgens laat u de schoenen natuurlijk drogen. Niet bij een hittebron dit kan scheurtjes in het leer veroorzaken.

Leren schoenen

Leren schoenen kunnen vervolgens worden ingesmeerd met een leerverzorgingsprodukt. Let wel op ruw leer of nubuck leer wordt donkerder en gaat glimmen en wordt donkerder. Breng geen dikke laag aan dit verhinderd het ademend vermogen van de gore-tex aan de binnenzijde.

Zet vervolgens uw schoenen weg op een donkere, droge en geventileerde plek of nog beter, trek ze weer aan en ga er op uit!


Klean Kanteen drinkflessen

Klean Kanteen drinkflessen

Klean Kanteen drinkflessen


Herken je dat? De zoektocht naar een drinkfles. En dan liefst één die...

Lees het volledige artikel

Wat is een goede verrekijker?

Wat is een goede verrekijker?

VERREKIJKERS

Lees het volledige artikel

De waardering van www.antilopeoutdoor.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 545 reviews.