Categorieën

Klantbeoordelingen
Antilope Outdoor wordt beoordeeld met een 9.0 / 10 van 206 beoordelingen
 

De verrekijkerEen goede verrekijker is eigenlijk onmisbaar wanneer je ervan houdt om buiten te genieten van al het moois dat de natuur ons biedt. Het doel van een kijker is dat je het object dat je wilt bekijken dichterbij haalt. Het is belangrijk om voordat je overgaat tot de aankoop bedenkt waar je de kijker voor wilt gaan gebruiken. Kortom: wat is jouw behoefte en welke kijker past daar het beste bij

 

Omdat er geen kijker is die voor alle doeleinden geschikt is zijn er enorm veel modellen.

Een kijker bestaat uit: 
  -  Een objectief: Dit is de lens is die naar het object gericht staat, dus niet tegen het oog wordt gehouden.
  -  Een oculair: Het woord oculair komt vanuit het principe dat dit de lens is die naar het oog (de oculus) gericht staat, dus het deel waar jouw oog tegenaan zit.

 

Verrekijkers zijn op te delen in monoculaire kijkers, waarmee je slechts met één oog kijkt, en binoculaire modellen, die voorzien zijn van twee prisma’s. De groep van de binoculaire kijkers zijn op te delen in twee soorten verrekijkers:
  -   Dakkantkijkers
  -   Porrokijkers

 

De dakkantkijker

De dakkantkijker is slanker, omdat het licht op een lineaire wijze door de kijker wordt gestuurd. Dit zorgt voor een compacter geheel, maar is door het complexere prismasysteem vaak ook iets duurder. Dit model geeft met gebruik van dezelfde objectieven minder licht door.

 

De porrokijker

De porrokijker is een breder model doordat het beeld via een N-knik wordt getransporteerd. Dit heeft als voordeel dat er minder lichtverlies is en het beeld meer diepte krijgt.

 

Uitleg van de verrekijker

In de omschrijving van een model staan in ieder geval altijd twee getallen, bijv. 8x25. Het eerste getal is de vergrotingsfactor, dus in dit geval wordt het object 8x vergroot. Kijk je met een verrekijker met vergroting van 8 naar een ree op 100 meter afstand, dan lijkt het dier slechts 12,5 meter van jou vandaan.

 

Bekijk ons volledige aanbod aan verrekijkers

 • € 74,95

  € 74,95
  In voorraad

  Toevoegen aan vergelijken

  Bekijk vergelijking
 • € 49,95

  € 49,95
  In voorraad

  Toevoegen aan vergelijken

  Bekijk vergelijking
 • € 43,75

  Silva Pocket verrekijker Een compacte verrekijker is vaak een onderschat hulpmiddel. Ze zijn er niet alleen voor het bekijken van vogels en andere dieren. Ook vanuit een kajak moet je de juiste routes tussen eilanden kunnen vinden. Door zijn kleine formaat is hij makkelijk op te bergen, en gaat hij makkelijk mee.

  € 43,75
  Beschrijving
  Silva Pocket verrekijker Een compacte verrekijker is vaak een onderschat hulpmiddel. Ze zijn er niet alleen voor het bekijken van vogels en andere dieren. Ook vanuit een...
  In voorraad

  Toevoegen aan vergelijken

  Bekijk vergelijking
 • € 36,95

  Silva Pocket Scope monokijker De monokijker is ideaal, hij neemt de minimale ruimte in en geeft toch een goed zicht. De kijker kan overal voor gebruikt worden, hij is namelijk waterproof en je kan hem heel makkelijk meenemen door het draagtasje met halskoord.

  € 36,95
  Beschrijving
  Silva Pocket Scope monokijker De monokijker is ideaal, hij neemt de minimale ruimte in en geeft toch een goed zicht. De kijker kan overal voor gebruikt worden, hij is...
  In voorraad

  Toevoegen aan vergelijken

  Bekijk vergelijking
 • € 24,95

  Homeij Verrekijker Compact 10x25 Of je nu gaat hiken, jagen, een wedstrijd bezoekt of je op het water bevindt, op pad zonder Homeij verrekijker gaat bijna niet! Ben je een actief buitenmens dan is deze kijker een must have!

  € 24,95
  Beschrijving
  Homeij Verrekijker Compact 10x25 Of je nu gaat hiken, jagen, een wedstrijd bezoekt of je op het water bevindt, op pad zonder Homeij verrekijker gaat bijna niet! Ben je een...
  In voorraad

  Toevoegen aan vergelijken

  Bekijk vergelijking