FjällRäven Greenland Wax

Ref: F79060

Omschrijving

FjällRäven Greenland Wax

Door het variëren met de hoeveelheid wax kun je de functie van het G-1000-kledingstuk of product aanpassen aan verschillende weersomstandigheden en activiteiten. Bijvoorbeeld:

 • Wandelen zonder rugzak: Versterk de naden met wax om het jack extra waterdicht en slijtvast te maken.
 • Wandelen met rugzak: Wax de voorzijde van het jack. Jouw lichaamswarmte wordt bij de rug afgevoerd en de voorzijde beschermt je tegen weer en wind.
 • Wandelen in warme klimaten. Was het kledingstuk op 40 graden in de wasmachine. Het resultaat is een luchtig en comfortabel kledingstuk dat optimaal ventileert.

G-1000 kleding is winddicht, sneldrogend en heel duurzaam. Door jouw kledingstukken te impregneren met Greenland Wax:

 • Kun je ze aanpassen aan diverse weersomstandigheden en activiteiten
 • Maak je de kleding water- en vuilafstotend
 • Verhoogt de duurzaamheid en levensduur van een kledingstuk

G-1000 producten waxen

Veel wax maakt een kledingstuk sterk en goed bestand tegen weer en wind. En als je kleding weer wast, krijg je een koeler kledingstuk met een goed ademend vermogen. Na twee of drie wasbeurten kun je opnieuw jouw kleding waxen.

Greenland Wax bestaat uit paraffine en bijenwas. Met één blok van 100 gram kun je ongeveer tien kledingstukken waxen.
 1. Aanbrengen: Wrijf de blok Greenland Wax met lange halen over de stof, zodat er een dunne, gelijkmatige laag komt. Zorg dat je alle delen van de stof impregneert.
 2. Smelten: Je kunt de wax op drie manieren in het stof smelten, wax smelt bij een temperatuur van ongeveer 55-60 °C. De eerste manier is met een strijkijzer op lage stand zonder stroom. Vergeet niet om het strijkijzer schoon te maken voordat je het voor een ander kledingstuk gebruik. De tweede manier is met een haardroger. De derde manier is boven een campingbrander. Houd het kledingstuk enkele centimeters gestrekt boven de vlammen en beweeg het heen en weer. Begin ver wet en kom langzaam dichter bij, totdat je ziet dat de wax smelt. Let erop dat het niet verbrandt.

Tip: Wil je de stof beter waterafstotend maken? Dan kun je beter het waxen een paar keer herhalen in plaats van een dikke laag aan te brengen. Dit is handig voor kwetsbare delen in de kleding, zoals de capuchon en de schouders (als je een rugzak draagt), knieën en zitvlak.

Let op: G-1000 kleding met dons of een synthetische vulling en kledingstukken met een hydratic voering of een combinatie van stoffen moet je met extra zorg waxen.

Uiteraard kunnen wij bij Antilope Outdoor ook jouw G-1000 kleding waxen. Ook als je vragen hebt, kun je bij ons terecht!

Informatie over het merk

Fjällräven

Fjällräven is een Zweeds bedrijf dat in 1960 is opgericht door Åke Nordin, een padvinder. De rugzakken in die tijd zaten erg oncomfortabel en hij las in een tijdschrift dat het gewicht hoog en dicht bij de rug moet liggen om zware lasten te kunnen dragen. Daarom timmerde hij op zijn veertiende zelf een rugzakframe van hout waar hij een draagzak voor naaide. Tijdens zijn wandeling in de bergen waren de mensen erg nieuwsgierig naar zijn rugzak en kreeg Åke meerdere bestellingen. Dit was de start van het bedrijf Fjällräven dat hij tien jaar later oprichtte in zijn geboorteplaats Örnsköldsvik.

Het is alweer ruim 50 jaar geleden dat Åke met zijn zelfgemaakte rugzak die bergwandeling maakte. Sindsdien wordt het merk Fjällräven al door verschillende generaties over de hele wereld gebruikt. Veel producten zijn in de loop der tijd uitgegroeid tot klassiekers, zoals de Kånken rugzak uit 1978 of de Vidda broek uit 1999. En vandaag de dag gaan de ontwikkelingen voor slijtvaste en functionele outdoorproducten door, waarbij verantwoord handelen ten opzichte van mens, dier en natuur, het inspireren tot buitenleven en de belangstelling daarvoor in stand wordt gehouden.

Wij van Antilope Outdoor begrijpen deze filosofie volledig en adviseren wij jou graag bij de aankoop van deze prachtige producten.

FjällRäven Greenland Wax

Met de milieuvriendelijke Greenland Wax van Fjällräven kun je makkelijk zelf jouw G-1000 producten en kleding impregneren voor diverse weersomstandigheden en activiteiten. Greenland wax is een zuiver natuurproduct, gemaakt van bijenwas en paraffine. Dit blok van 100 gram is voldoende om ongeveer tien kledingstukken te waxen.

Lees verder en bekijk specificaties »

ca 5 dagen levertijd

€ 9,95 incl. BTW

 • 30 dagen bedenktijd. Niet goed? Geld terug!
 • Service in onze winkel, met kopje koffie en een lach!
 • Test uw spullen direct in ons experience center, achter de winkel
 • Vragen over dit product? Neem vrijblijvend contact met ons op via: info@antilopeoutdoor.nl of 078-7850351 of 06-28136662

              

Nieuw

Specificaties

Gewicht (gram) :100
Materiaal :65% Parrafin, 35% Beewax