< Terug

FjällRäven Övik 3 in 1 Jacket herenjas

De FjällRäven Övik 3 in 1 Jacket is een warme, veelzijdige en duurzame herenjas. 3 in 1 wil zeggen dat de jas bestaat uit twee los van elkaar te dragen jassen, op deze manier kan u de jas op drie manieren dragen. Dit maakt de jas enorm veelzijdig en te dragen in verschillende omstandigheden.

Meer details

€ 459,95

Hoe bepaal ik mijn maat?
:
Of haal het op in onze winkel in Alblasserdam. Deze maat/kleur combinatie is helaas niet beschikbaar, kies een andere kleur of maat of neem contact met ons op.

Omschrijving FjällRäven Övik 3 in 1 Jacket herenjas

Als u op zoek bent naar een veelzijdige winterjas die u uitstekend beschermt tegen de kou, dan is de FjällRäven Övik 3 in 1 Jacket ideaal voor u. U kunt de binnenjack met synthetische vulling makkelijk in de buitenjack ritsen voor een extra warme isolatielaag. U kunt uiteraard ook beide jassen apart dragen op warmere dagen.

De buitenjas van de Övik 3 in 1 Jacket is gemaakt van wind- en waterafstotend G-1000 Eco (gerecycled polyester en biologisch katoen). Deze is geschikt voor dagelijks gebruik en outdooractiviteiten in je vrije tijd. De jas loopt tot de heupen en heeft een vaste maar verstelbare capuchon. Daarnaast zit aan de voorkant een tweewegrits met daaroverheen een flap met drukknopen. Hierdoor wordt wind goed tegengehouden. Het binnenjack heeft twee steekzakken met dubbele opening (een van bovenaf via de klep en een verticaal via een rits). Aan de binnenkant zit een mesh voering.

De Övik 3 in 1 Jacket binnenjas is gemaakt van soepel, gerecycled polyamide, gevuld met een synthetische isolatie. Dit is de G-Loft Supreme isolatie, die aanvoelt als dons. Verder heeft de binnenjas een geribde gebreide kraag en twee open steekzakken.

G-1000 materiaal

G-1000 is een stof die FjällRäven zelf heeft ontwikkeld. Het is een klassieker waarmee je het hele jaar door verschillende activiteiten en klimaten kunt trotseren, van de tropen tot de poolstreken. De stof bestaat uit 65% polyester en 35% katoen die dicht op elkaar zijn geweven. Deze stof is vervolgens behandeld met Greenland Wax. Deze combinatie maakt G-1000 tot een populaire outdoorstof en heeft een aantal praktische eigenschappen:

  • Duurzaam: G-1000 stof van FjällRäven is heel slijtvast en gaat dus lang mee. Daarnaast is het lichtgewicht.
  • Waterafstotend: Dankzij de Greenland Wax is kleding met G-1000 bestand tegen korte regenbuien of vocht. Daarnaast is het sneldrogend.
  • Winddicht: FjällRäven kleding met G-1000 is bijna geheel winddicht. Als je het nog impregneert met Greenland Wax, ben je wel helemaal beschermd tegen wind.
  • Ademend: Een belangrijke eigenschap van G-1000 is een hoog ademend vermogen. Dat betekent dat je lichaam lekker droog blijft, ook tijdens inspannende activiteiten.
  • UV-bescherming: Dankzij G-1000 ben je bijna volledig beschermd tegen zonnestralen, waardoor er een kleiner risico is op verbranding.
  • Mugdicht: De dicht geweven stoffen houden muggen en andere vliegende insecten weg. Ideaal dus als je in de bergen, het bos of in een warm klimaat bent. Let op: G-1000 Lite is niet mugdicht.

Voor meer informatie over de G-1000 materialen van Fjällräven en het onderhoud, klik hier

G-Loft Supreme

G-Loft Supreme van FjällRäven is een synthetische vullling met een extreem hoog isolerend vermogen. Tevens houdt het je zelfs in vochtige omstandigheden goed warm. De vulling bestaat uit holle en zeer dunne polyestervezels (waarvan 10% gerecycled polyester). Het heeft net als dons een natuurlijk vermogen om kleine luchtzakken te creëren, die zorgen voor isolatie.

Daarnaast zorgt de structuur van de vezels ervoor dat ze automatisch terugkeren naar hun originele luchtige spiraalvorm. Dit herstellingsvermogen blijft intact, ook na herhaalse wasbeurten en langdurig gebruik. Deze verende eigenschapt is dankzij de mix van gerecycled polyester. Deze zijn iets stijver dan natuurlijke vezels.

Verder is G-Loft Supreme sneldrogend, ventilerend, goed samendrukbaar en makkelijk te wassen. Je vindt het in kledingstukken die zowel zeer isolerend als uitzonderlijk waterbestendig moeten zijn, denk aan wandelen of kanoën, en die licht en makkelijk opbergbaar moeten zijn.

Producteigenschappen Övik 3-in-1 Jacket

  • Duurzame winterjas
  • 3 in 1 functionaliteit: een binnenjas en buitenjas die je zowel gecombineerd als los kunt dragen
  • Veelzijdige winterjas voor alledaagse outdoor activiteiten
  • Gewicht: 1150 gram bij maat M

Buitenjas

  • Gemaakt van G-1000 Eco: 65% gerecycled polyester en 35% biologisch katoen
  • Mesh voering
  • Vaste, verstelbare capuchon
  • Tweewegrits met flap met drukknopen
  • Twee handzakken met dubbele opening
  • Verstelbare boord met trekkoord
  • Verstelbare manchetten (bij de polsen) met knoop

Binnenjas

  • Gemaakt van G-Loft Supreme (gevuld met 80 g/m²): 100% polyester
  • Met kraag
  • Twee handzakken

Specificaties

Soort jas3-in-1 Jas, Wax jas
SeizoenHerfst, Winter
Twee/drielaags constructieNiet van toepassing
Kleur (basis)Blauw, Groen
CapuchonJa
Binnenmateriaal (kleding)Gerecycled polyamide
Buitenmateriaal (kleding)G-1000® Original: 65% polyester, 35% katoen
Gewicht (gram)1145
EigenschappenAdemend, duurzaam, Waterafstotend, Winddicht
Wasmachine bestendigJa
Aantal zakken4
OnderarmventilatieNee
Alternatieven
Fjallraven Skogso Padded Jacket

FjällRäven Skogsö Padded Jacket herenjas

Mammut Convey 3 in 1 HS Hooded Jacket Men herenjas

Mammut Convey 3 in 1 HS Hooded Jacket Men herenjas

Jack Wolfskin Bergland 3 in 1 Jacket herenjas

Soort jasWax jas3-in-1 Jas
SeizoenWinterWinter
Twee/drielaags constructieNiet van toepassing
Kleur (basis)GroenZwartGroen
Capuchon JaJaJa (afneembaar)
€ 399,95
Bekijk product
€ 399,95
Bekijk product
€ 299,95
Bekijk product
Outdoor herenjassen

Kom passen in onze winkel in Alblasserdam!

Een échte outdoor jas is vaak geen kleine uitgave. Wij begrijpen dat de jas dan ook aan alle verwachtingen moet voldoen. In onze winkel staan onze wandelspecialisten voor u klaar om u hierin te adviseren. Daarom Antilope Outdoor!

Reviews

Een tekenbeet voorkomen en behandelen
Een tekenbeet voorkomen en behandelen

In bossen en grassen ligt de teek op de loer. We geven je tips hoe je een tekenbeet kan voorkomen en hoe je een beet moet behandelen. 

Lees het volledige artikel
Zo strik je de veters van je wandelschoenen
Zo strik je de veters van je wandelschoenen

Ken jij deze strik- en rijgtechnieken al? Wij helpen je voor meer wandelcomfort!

Lees het volledige artikel