< Terug

Meindl Island Lady MFS Active

De Island Lady MFS Active is een hoge dameswandel- of bergschoen van het Duitse merk Meindl. De schoen heeft een bovenwerk van leer maar ook de binnenvoering is gemaakt van leer. Dit natuurproduct draagt zeer comfortabel en voegt zich uitstekend om de voet. Categorie B/C: de schoen is zeer geschikt voor veeleisende trekkings en intensieve bergwandelingen tot het hooggebergte. Ideaal voor slechte paden, moeilijke trails, rollende stenen en klimpaden.

Meer details

€ 354,95

Hoe bepaal ik mijn maat?
:
Of haal het op in onze winkel in Alblasserdam. Deze maat/kleur combinatie is helaas niet beschikbaar, kies een andere kleur of maat of neem contact met ons op.

Omschrijving Meindl Island Lady MFS Active

De Meindl Island Lady MFS Active wandelschoen is een hoge, leren schoen voor dames. Het buitenmateriaal is van een hoogwaardige en soepele leersoort. De leren binnenvoering zorgt voor een comfortabele schoen die zich makkelijk naar de voet voegt, maar ook goed blijf ventileren en snel vocht opneemt. Leer is een verwerkt natuurproduct verkregen door het looien van een dierenhuid. Ondanks de enorme ontwikkeling en vooruitgang in de productie van nieuwe synthetische stoffen/materialen blijft goed leer nog steeds het duurste maar ook duurzaamste materiaal voor een (handgemaakte) technische wandel-, of bergschoen. Goed behandeld heb je deze schoen voor “altijd.” Leer heeft een hoog draagcomfort maar wanneer eenmaal nat geworden, droogt het wel langzamer dan synthetische materialen zoals Gore-Tex. Mits goed behandeld zal je ook in een leren schoen met een leren binnenvoering niet snel natte voeten krijgen. 

Deze eigenschappen maken de Island Lady MFS Active een echte allrounder waarmee je uitstekend terecht kunt in onze bossen, uitgestrekte heide en duinen. Ook voor een lichte Alpenwandeling is deze schoen prima geschikt.

De binnenzool in de schoen is verwisselbaar. Bij de schoen wordt de volgende inlegzool meegeleverd: Air-Active, deze inlegzool bestaat uit Drysole onderlaag en een zachte bovenlaag. Dit zorgt voor demping en het juiste klimaat in de schoen.

MFSystem

Het MFSystem van Meindl betekent Memory Foam System: dat betekent dat de binnenzool van de schoen zich 100% aanpast aan jouw voet en dus uitstekende comfort. Dat komt door de speciaal ontworpen schuimcombinatie die door de lichaamstemperatuur nauwkeurig de vorm van de voet aanneemt. 

Goed onderhoud voor deze schoenen 

Het is raadzaam om voor het eerste gebruik je wandelschoenen te impregneren met een waterafstotende spray die geschikt is voor leren schoenen met een leren binnenvoering. Bij aanschaf van een paar wandelschoenen bij ons in de winkel, doen wij dit de eerste keer.

Het nubuckleer van deze Island Lady MFS Active kun je voeden met een conditioner of wax. Na verloop van tijd zal het leer er bij gebruik van een middel met wax als glad leer uit komen te zien. Wanneer gewenst herstelt opborstelen met een nubuckborsteltje de nubuckstructuur van het leer. Regelmatig behandelen van het leer is aan te bevelen.

Reinigen van de wandelschoenen 

Maak je schoenen eerst schoon met een zachte borstel of lauw warm water en laat ze dan aan de lucht drogen. Een kachel of föhn is sterk af te raden! Spoel ook eens in de zoveel tijd de binnenkant van je schoenen uit. Zo verwijder je de zoutkristallen van transpiratie en zal het membraan zijn ademende eigenschappen behouden. Ook hierna is drogen aan de lucht aan te bevelen. Eventueel opvullen met keukenpapier of kranten om het droogproces te bevorderen. Volg altijd goed de instructies van je gekozen onderhoudsmiddel.

Onderhoud_wandelschoenen.png

Of kijk ook even op onze onderhoudstips:

https://www.antilopeoutdoor.nl/blog/wandelen/onderhoud-je-wandelschoenen

Specificaties

Kleur (basis)Blauw, Grijs
GebruikBergachtig terrein, Trekking, Zwaardere bergwandeling
BovenmateriaalNubuckleer
Categorie wandelschoenB/C
BuitenzoolVibram
Gewicht paar (gram)1400
Binnenmateriaal (schoenen)Textiel
Hoogte schoenHoog
GeslachtDames
BinnenzoolUitneembare binnenzool
Pasvorm (schoenen)Normaal
Ook gedacht aan?
Alternatieven
Meindl Ohio Lady 2 GTX dameswandelschoen

Meindl Ohio Lady 2 GTX

Meindl Vakuum Lady Ultra

Meindl Vakuum Lady Ultra

Kleur (basis)RoodBruin
Gewicht (gram)1020
EigenschappenWinddicht
GebruikWandelenLichte wandelingen
BovenmateriaalNubuckleerGewaxt nubuckleer
€ 249,95
Bekijk product
€ 259,95
Bekijk product
Dames wandelschoenen

Kom passen in onze winkel in Alblasserdam!

Een wandelschoen moet goed zitten. Het passen gaat verder dan aandoen, je moet de schoen ook beleven. En dat kan het beste in onze winkel, waar onze ervaren wandelspecialisten voor u klaar staan. Daarom Antilope Outdoor!

  • Dé specialist in wandelschoenen
  • Altijd meer dan 4500 paar wandelschoenen op voorraad.
  • Een experience center om de schoenen buiten uit te proberen.
  • Een persoonlijk intakegesprek en uitgebreide voetmeting door voetkundig personeel.

Reviews

Een tekenbeet voorkomen en behandelen
Een tekenbeet voorkomen en behandelen

In bossen en grassen ligt de teek op de loer. We geven je tips hoe je een tekenbeet kan voorkomen en hoe je een beet moet behandelen. 

Lees het volledige artikel
Zo strik je de veters van je wandelschoenen
Zo strik je de veters van je wandelschoenen

Ken jij deze strik- en rijgtechnieken al? Wij helpen je voor meer wandelcomfort!

Lees het volledige artikel