De R zit weer in de maand en die R staat dan vaak ook voor regen. De herfst is duidelijk begonnen. Duik je nu thuis onder de dekens op de bank of geniet je ook met regen van je favoriete outdooractiviteit? Met de hedendaagse regenkleding is zweten verleden tijd en loop je er toch stijlvol bij. Waar let je op? Wij helpen je erbij.

De eisen van goede regenkleding

Als je op zoek gaat naar de juiste regenkleding, dan heb je vast bepaalde eisen. Een logische belangrijke eis van regenkleding is dat het beschermt tegen de regen, dus dat het waterdicht is. In ons assortiment regenkleding zie je de mate waarin de kleding waterdicht is, aangeven staan met een waterkolom. De waterkolom vertelt hoeveel waterdruk een stof per vierkante centimeter kan hebben, voordat het gaat doorlekken. Deze aanduiding helpt je te bepalen of de gekozen regenkleding jou voldoende beschermt.

Daarnaast is het belangrijk dat regenkleding ademend is. Een veelgehoorde ergernis is dat je er snel in gaat zweten. Maar dat is gelukkig een achterhaalde aanname, dankzij ademende membranen in de kleding. Op deze pagina vertellen we je meer over deze membranen en de waterkolom.

Regenkleding in vele soorten en maten

Ga je wandelen, hardlopen of gewoon een rondje met hond, dan is het uiteraard belangrijk dat de door jou gekozen regenkleding lekker zit. Maar het moet ook goed passen bij de activiteit die je wilt uitvoeren. 

Zo kies je voor een hardlooprondje liever voor een fijne lichte regenjas dan voor een regenponcho. Maar ga je fietsen, dan is die speciale fietsponcho juist wel weer fijn. Deze poncho hangt over je armen en stuur, waardoor deze niet nat worden. Ook een combinatie van een ademende regenjas met regenbroek is voor een fietstocht zeer geschikt.

Ga je wandelen, dan is alle regenkleding geschikt. Een jas, broek, poncho of regenhoedje, het kan allemaal. Maar let wel even goed op de aanduiding van de waterkolom. Als je in het gras gaat zitten of met een rugzak gaat wandelen, dan wordt de druk op de kleding groter. Je hebt dan een hogere waterkolom nodig. Wist je dat er ook regenponcho’s bestaan die je over je rugzak heen kan dragen? Dat is nog eens handig!

Wij helpen je graag

Nu je weet uit welke regenkleding je kan kiezen en uit welke materialen het bestaat is het tijd om jouw keuze te maken. Kijk rustig rond in het regenkledingassortiment in onze webshop.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Of wil je liever eerst passen? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom in onze winkel in Alblasserdam. Onze ervaren medewerkers staan met een kop koffie voor je klaar!