Antilope Outdoor


Antilope is een verzamelnaam voor alle holhoornige dieren die geen rund, geit of schaap heten. En dan blijken er nog best wel heel veel over te blijven, officieel 91. Waarom officieel? Nou een antilope is geen dier, het is een verzamelnaam voor 91 soorten die over de hele wereld verspreid zijn en waar in sommige gevallen soorten toe gerekend worden die er eigenlijk niet bij horen.

Veelzijdig, elegant, snel en in de meeste gevallen met een grote aaibaarheidsfactor. De Antilope is een verzameling dieren waarvan de meeste jaarlijks honderden kilometers trekken door barre omstandigheden, op zoek naar omgevingen waar nieuw leven kan worden geboren. Springbokken die op grote hoogte leven, rivierbokken in moerasachtige omgevingen, bos antilope in bosrijke omgevingen en de Saiga in extreem koude gebieden. Met uitzondering van Antarctica en Australië komen ze voor op alle continenten.

En dan onze winkel. Alle aspecten van de Antilope in de natuur (outdoor) willen wij graag terug laten komen in de bedrijfsvoering. De Antilope, symbool voor onze passie om u een betere outdoor ervaring te bieden.
Welkom!

Omgeving Alblasserdam

Alblasserdam is gelegen aan de oever van de druk bevaren rivier De Noord. In 1494 werd er voor de eerste keer gesproken over Alblasserdam waarbij de naam ontleent werd aan het riviertje de Alblas die door de nederzetting heen kronkelt en de dam die deze rivier van de veel grotere rivier De Noord afscheidde.
Door de loop van de jaren is Alblasserdam meerdere malen bedreigd door het water en dat heeft een stempel gezet op de cultuur. Scheepsbouw, binnenvaart en landbouw vormde eeuwen lang de basis van het bestaan in Alblasserdam.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is Alblasserdam zwaar getroffen door een Duits bombardement. Een groot deel van het oude hart van het dorp is weggevaagd. De Cortgene en de Kerkstraat in het verlengde hiervan zijn van voor de oorlog en liggen diagonaal op het dorpshart. Antilope Outdoor is gevestigd aan de Cortgene in het oudste pand van het dorp.

Voor de deur van de winkel loopt een knooppuntenroute, die door de rest van het oude gedeelte van het dorp gaat in de richting van de Kinderdijkse molens. Onze winkel is een leuk vertrekpunt voor een rondje molens die op z'n 5 km afstand liggen. Maar er zijn nog veel meer leuke dorpjes en plekjes in de omgeving die het bezoeken absoluut waard zijn. Op een halve kilometer afstand ligt de aanlegsteiger van de waterbus in de richting van Dordrecht en Kinderdijk. Dordrecht heeft een prachtige binnenstad en natuurlijk natuurgebied de Biesbosch. De andere kant op ligt Rotterdam (20 km) en voorbij Kinderdijk vind je een uitgestrekte polder met donken, oude boerderijen, boomgaarden, eeuwenoude dorpjes, (onverharde)tiendwegen en een keur aan vee en vogels!

Antilope Outdoor de winkel

De mensen achter Antilope Outdoor

Bij Antilope outdoor kunt u terecht voor uw volledige fiets-, wandel- of lichtgewicht uitrusting! Maakt u graag een rondje langs de molens in Kinderdijk, of denkt u bij wandelen aan een trektocht door de Himalaya. Gaat u graag te voet of is de fiets uw beste reismaatje, bij ons vindt u alles waarmee het buiten zijn echt genieten wordt.

We houden zelf erg van fietsen en wandelen en onze mooiste vakanties beleven we op de fiets met vier tassen, lichtgewicht uitrusting en een mooie kaart. Lekker simpel en zo vrij! Iedere dag proberen we ons enthousiasme te vertalen naar een assortiment mooie, functionele outdoor producten in onze winkel. Tijdens het trekken kom je dagelijks mensen tegen met een verhaal, die verhalen en ervaringen brengen onze winkel tot leven. Heeft u leuke, boeiende of ingrijpende reiservaringen, kom ze met ons delen! We zitten langs de A15, midden in de Drechtsteden, gratis parkeren voor de deur is geen probleem!
Vriendelijke groet en tot ziens!

Team Antilope Outdoor

Lida & Evert


Op pad met de juiste regenkleding
Op pad met de juiste regenkleding

Met de hedendaagse regenkleding is zweten verleden tijd en loop je er toch stijlvol bij. Waar let je op? Wij helpen je...

Lees het volledige artikel
Antilope Outdoor gaat uitbreiden
Antilope Outdoor gaat uitbreiden

Na ruim 8 jaar aan de Cortgene 9 in Alblasserdam hebben we het ambachtsherenhuis aan Cortgene 7 ook bij onze wandel- en...

Lees het volledige artikel