Categorieën

Hoe kies ik wandelsokken?Als u de juiste wandelschoenen hebt gekozen heeft u deze als het goed is al gepast met een echte wandelsok. Een goede wandelsok is namelijk onmisbaar in een wandelschoen. De sokken verschillen ten opzichte van “gewone sokken” doordat ze op bepaalde punten steviger en dikker zijn waardoor de kans op zere voeten en blaren minimaal wordt.

Sokken van wol zijn het meest comfortabel om mee te wandelen en dan met name merinowol. Merinowol is een natuurlijk materiaal maar heeft helaas de eigenschap dat het snel slijt. Door toevoeging van synthetisch materiaal aan de sok wordt deze steviger en daardoor duurzamer. Tevens zorgt het synthetische materiaal ervoor dat er iets meer rek in komt en de sok sneller droogt.

Hoe dikker de sok (hoe meer wol) hoe warmer de sok en hoe meer vocht de sok opneemt.

Voor de trailrunner zijn er sokjes van alleen synthetisch materiaal. Deze zitten strak om de voet en drogen snel.

Sokken zijn te koop in diverse lengten van heel laag (sneaker sok) tot hoge compressie sokken die strak om de kuit zitten en meer stevigheid geven.

Wij voeren sokken van diverse merken, zoals X-Socks, LowaWoolpower en Rohner

Zo strik je de veters van je wandelschoenen
Zo strik je de veters van je wandelschoenen

Ken jij deze strik- en rijgtechnieken al? Wij helpen je voor meer wandelcomfort!

Lees het volledige artikel
Was en impregneer je kleding met Grangers
Was en impregneer je kleding met Grangers

Was en impregneer je kleding met Grangers Wash & Repel 2 in 1 en vul voordelig je fles bij met ons refill station in de winkel.

Lees het volledige artikel