Categorieën

Hoe kies ik wandelsokken?Als u de juiste wandelschoenen hebt gekozen heeft u deze als het goed is al gepast met een echte wandelsok. Een goede wandelsok is namelijk onmisbaar in een wandelschoen. De sokken verschillen ten opzichte van “gewone sokken” doordat ze op bepaalde punten steviger en dikker zijn waardoor de kans op zere voeten en blaren minimaal wordt.

Sokken van wol zijn het meest comfortabel om mee te wandelen en dan met name merinowol. Merinowol is een natuurlijk materiaal maar heeft helaas de eigenschap dat het snel slijt. Door toevoeging van synthetisch materiaal aan de sok wordt deze steviger en daardoor duurzamer. Tevens zorgt het synthetische materiaal ervoor dat er iets meer rek in komt en de sok sneller droogt.

Hoe dikker de sok (hoe meer wol) hoe warmer de sok en hoe meer vocht de sok opneemt.

Voor de trailrunner zijn er sokjes van alleen synthetisch materiaal. Deze zitten strak om de voet en drogen snel.

Sokken zijn te koop in diverse lengten van heel laag (sneaker sok) tot hoge compressie sokken die strak om de kuit zitten en meer stevigheid geven.

Wij voeren sokken van diverse merken, zoals X-Socks, LowaWoolpower en Rohner

Een tekenbeet voorkomen en behandelen
Een tekenbeet voorkomen en behandelen

In bossen en grassen ligt de teek op de loer. We geven je tips hoe je een tekenbeet kan voorkomen en hoe je een beet moet behandelen. 

Lees het volledige artikel
Zo strik je de veters van je wandelschoenen
Zo strik je de veters van je wandelschoenen

Ken jij deze strik- en rijgtechnieken al? Wij helpen je voor meer wandelcomfort!

Lees het volledige artikel