Categorieën

Hoe kies ik een hoofdlamp?Een hoofdlamp mee op vakantie is altijd handig. Voor als het licht uitvalt, om een boek te lezen of om uw weg te vinden op een donkere weg. Er zijn veel verschillende lampjes in allerlei prijsklassen. Hieronder een aantal dingen waar u op moet letten met het kopen van een hoofdlamp.

Gebruiksvriendelijkheid:

Belangrijk is dat het lampje goed op uw hoofd blijft zitten, niets zo lastig als het lampje afvalt zodra u uw hoofd beweegt. Als er meerdere standen op zitten moet het lampje te verzetten zijn met 1 hand. Het knopje waarmee u het lampje aan en uitzet moet op een makkelijk bereikbare plaats zitten als u het lampje op uw hoofd heeft en groot genoeg om makkelijk met 1 hand te kunnen bedienen. Zorg er als laatste voor dat het lampje niet te groot of te zwaar is.

Batterijduur

Geef altijd de voorkeur aan een lampje met een langere batterijduur.

Waterdichtheid

De waterdichtheid wordt weergegeven met een IPX-schaal. Hoe hoger het getal hoe meer waterproof.

Helderheid en schijnstanden

De lichtsterkte wordt weergegeven in Lumen.Hoe hoger dit getal hoe lichtsterker de lamp. Een goede hoofdlamp kan je ook op verschillende standen zetten.

Rood ledlicht

Sommige hoofdlampen hebben rood ledlicht. Het gebruik van rood ledlicht zorgt ervoor dat je nachtzicht niet aangetast wordt.

Een tekenbeet voorkomen en behandelen
Een tekenbeet voorkomen en behandelen

In bossen en grassen ligt de teek op de loer. We geven je tips hoe je een tekenbeet kan voorkomen en hoe je een beet moet behandelen. 

Lees het volledige artikel
Zo strik je de veters van je wandelschoenen
Zo strik je de veters van je wandelschoenen

Ken jij deze strik- en rijgtechnieken al? Wij helpen je voor meer wandelcomfort!

Lees het volledige artikel