Als je gaat wandelen dan wil je graag een paar stevige schoenen die bovenal goed lopen, maar die ook duurzaam zijn. Een gemakkelijke keuze is een paar leren schoenen. Leren wandelschoenen staan bekend om hun stevigheid, duurzaamheid en ondersteuning. Heb je een paar wandelschoenen eenmaal ingelopen dan heb je schoenen die altijd goed zitten en waar je jaren mee kan doen. 

Waarom kiezen voor veganistische wandelschoenen?

Leren schoenen zijn duurzaam. Maar wist je dat er nog een duurzamere optie is? Namelijk veganistische wandelschoenen. We horen je denken, waarom zou ik kiezen voor een paar veganistische schoenen en zijn die echt wel zo veel beter dan een paar leren wandelschoenen? We nemen je graag mee door de voordelen en opties van veganistische wandelschoenen. 

Een lichte wandelschoen, dankzij het materiaal

Veganistische wandelschoenen zijn gemaakt van 100% synthetisch materiaal. Veel merken maken gebruik van verschillende materialen, zolang deze maar niet van dierlijk materiaal zijn gemaakt. De veganistische schoenen van Lowa zijn bijvoorbeeld gemaakt van kunststof. 

Een groot voordeel aan synthetisch materiaal is dat de schoenen daardoor een stuk lichter zijn dan een normale lederen wandelschoen. Dat zorgt er vervolgens voor dat je tijdens een lange wandeltocht een stuk minder snel last hebt van zware en vermoeide voeten.

Ademende wandelschoenen

Veganistische wandelschoenen hebben een materiaal met een hele andere structuur en zijn daardoor goede ademende schoenen. Het materiaal zorgt er ook voor dat de schoenen een stuk sneller drogen dan een normale lederen schoen. De meeste veganistische schoenen bevatten een Gore-tex voering en zijn daardoor ook waterdicht. Zo houd je dus altijd droge voeten op het moment dat je door een regenplas of ander water loopt. 

Veganistische wandelschoenen sneller inlopen

Nog een voordeel van veganistische wandelschoenen is dat je ze sneller inloopt dan leren schoenen. Het materiaal is namelijk een stuk flexibeler. Zo kan je snel optimaal en zonder pijn aan je voeten genieten van je wandelschoenen en heb je er nog langer plezier van. 

Daarom veganistische wandelschoenen

Zoek je dus een dier- en milieuvriendelijke schoen dan is een veganistische wandelschoen een goede keuze. Ze bieden net zoveel grip en stevigheid als een normale wandelschoen, maar dan zonder dierlijk materiaal. Je helpt zo ook met het verminderen van je ecologische voetafdruk. Extra duurzaam dus!

Steeds meer merken gaan vegan

Steeds meer merken kiezen er voor om veganistische wandelschoenen te maken. De schoenen die volledig veganistisch zijn hebben wij hier voor je verzameld. Ook hebben wij schoenen in ons assortiment die 98% veganistisch zijn. Bij deze schoenen is het mogelijk dat de lijmen dierlijke grondstoffen bevatten.

We hebben zowel hoge als lage schoenen voor elke gebruik in ons assortiment. Kom gerust eens langs in de winkel en laat je adviseren door onze specialisten in wandelschoenen!