Het wordt weer steeds later licht en steeds vroeger donker. Maar dit betekent gelukkig niet dat je dan niet meer kan genieten van je favoriete outdooractiviteit. Zorgen dat je in het donker zichtbaar bent in het verkeer is van levensbelang. Wij geven je in deze blog tips hoe je veilig de weg op gaat.

Je mag (moet) gezien worden

Iedereen kent ze wel, de ‘Zet je licht aan’-campagnes. De campagnes richten zich vooral op fietsers. Maar ook tijdens andere outdooractiviteiten zijn goede verlichting en zichtbaar zijn in het verkeer heel belangrijk. Als wandelaar of hardloper ben je in het donker voor het andere verkeer praktisch onzichtbaar. Daarom bieden wij voor elke activiteit oplossingen om goed op te vallen als je de straat op gaat. Hierbij zijn diverse eigenschappen waar je op moet letten.

Reflectie

Reflectie op jassen, kleding en fietsen is de meest bekende oplossing. Wanneer er licht op de reflecterende delen valt, dan lichten ze op. Heeft jouw outfit geen reflectie of wil je voor meer reflectie zorgen? Dat kan bijvoorbeeld met het Nathan Streak vest. Deze is lichtgewicht en zorgt voor goede zichtbaarheid op de weg.

Lichtgevend

Naast reflectie zijn er ook producten die licht geven. Het meest bekende is fietsverlichting. Veel fietsen worden al standaard met verlichting geleverd. Heeft jouw fiets dat niet, kijk dan eens naar ons aanbod fietsverlichting in de onze webshop van Lezyne. Zoals het Lezyne Connect Smart 1000xl / KTV Smart Pair Black, een set met voor- en achterlicht.

Ook voor wandelaars en hardlopers zijn er genoeg mogelijkheden met licht. Net als op de fiets is het belangrijk dat je aan de voor- en achterkant zichtbaar bent. Een vest met zowel reflectie als ledverlichting kan je hierbij helpen, zoals het Gato LED Safer Sport Vest. Ook zijn er armbanden en hoofdbanden met ledverlichting te krijgen. Wij hebben alle oplossingen voor je verzameld op onze pagina’s met wandel- en hardloopverlichting.

Wij helpen je graag

We hopen je met deze blog goed zichtbaar de weg op te helpen. Twijfel je toch nog welke oplossing het beste past bij jouw favoriete activiteit? Of wil je de producten het liefst eerst even zien? Dat kan! Kom dan naar onze winkel in Alblasserdam. Ons ervaren team staat met een kop koffie voor je klaar!