< Terug

FjällRäven Greenland Wax

rating 10/10 (1 review)

Met de milieuvriendelijke Greenland Wax van Fjällräven kun je makkelijk zelf jouw G-1000 producten en kleding impregneren voor diverse weersomstandigheden en activiteiten. Greenland wax is een zuiver natuurproduct, gemaakt van bijenwas en paraffine. Dit blok van 100 gram is voldoende om ongeveer tien kledingstukken te waxen.

Meer details

€ 9,95

Hoe bepaal ik mijn maat?
Of haal het op in onze winkel in Alblasserdam. Deze maat/kleur combinatie is helaas niet beschikbaar, kies een andere kleur of maat of neem contact met ons op.

Omschrijving FjällRäven Greenland Wax

Door het variëren met de hoeveelheid wax kun je de functie van het G-1000-kledingstuk of product aanpassen aan verschillende weersomstandigheden en activiteiten. Bijvoorbeeld:

  • Wandelen zonder rugzak: Versterk de naden met wax om het jack extra waterdicht en slijtvast te maken.
  • Wandelen met rugzak: Wax de voorzijde van het jack. Jouw lichaamswarmte wordt bij de rug afgevoerd en de voorzijde beschermt je tegen weer en wind.
  • Wandelen in warme klimaten. Was het kledingstuk op 40 graden in de wasmachine. Het resultaat is een luchtig en comfortabel kledingstuk dat optimaal ventileert.

G-1000 kleding is winddicht, sneldrogend en heel duurzaam. Door jouw kledingstukken te impregneren met Greenland Wax:

  • Kun je ze aanpassen aan diverse weersomstandigheden en activiteiten
  • Maak je de kleding water- en vuilafstotend
  • Verhoogt de duurzaamheid en levensduur van een kledingstuk

De wax is gemaakt van: 65% Parrafin, 35% Beewax 

G-1000 producten waxen

Veel wax maakt een kledingstuk sterk en goed bestand tegen weer en wind. En als je kleding weer wast, krijg je een koeler kledingstuk met een goed ademend vermogen. Na twee of drie wasbeurten kun je opnieuw jouw kleding waxen.

Greenland Wax bestaat uit paraffine en bijenwas. Met één blok van 100 gram kun je ongeveer tien kledingstukken waxen.
  1. Aanbrengen: Wrijf de blok Greenland Wax met lange halen over de stof, zodat er een dunne, gelijkmatige laag komt. Zorg dat je alle delen van de stof impregneert.
  2. Smelten: Je kunt de wax op drie manieren in het stof smelten, wax smelt bij een temperatuur van ongeveer 55-60 °C. De eerste manier is met een strijkijzer op lage stand zonder stroom. Vergeet niet om het strijkijzer schoon te maken voordat je het voor een ander kledingstuk gebruik. De tweede manier is met een haardroger. De derde manier is boven een campingbrander. Houd het kledingstuk enkele centimeters gestrekt boven de vlammen en beweeg het heen en weer. Begin ver weg en kom langzaam dichter bij, totdat je ziet dat de wax smelt. Let erop dat het niet verbrandt.

Tip: Wil je de stof beter waterafstotend maken? Dan kun je beter het waxen een paar keer herhalen in plaats van een dikke laag aan te brengen. Dit is handig voor kwetsbare delen in de kleding, zoals de capuchon en de schouders (als je een rugzak draagt), knieën en zitvlak.

Let op: G-1000 kleding met dons of een synthetische vulling en kledingstukken met een hydratic voering of een combinatie van stoffen moet je met extra zorg waxen.

Uiteraard kunnen wij bij Antilope Outdoor ook jouw G-1000 kleding waxen. Ook als je vragen hebt, kun je bij ons terecht!

Specificaties

Gewicht (gram)100
MateriaalParafine
Soort onderhoudsproductKledingwax
Alternatieven
FjallRaven Greenland Wax Bag

FjällRäven Greenland Wax Bag

Gewicht (gram)15
BovenmateriaalPolyester
Soort onderhoudsproduct Kledingwax
€ 26,95
Bekijk product
Onderhoudsmiddelen

Kom kijken in de winkel 

Niet goed wetend welke onderhoudsmiddelen het beste passen bij uw kledingstuk? Wees welkom in onze winkel in Alblasserdam. Wij adviseren u met alle passie welk onderhoudsmiddel u het best kunt gebruiken en op welke manier!

Reviews

rating 10/10 (1 review)
Waardering
5 sterren 1 reviews
4 sterren 0 reviews
3 sterren 0 reviews
2 sterren 0 reviews
1 sterren 0 reviews

rating
Fjallraven pet
Ik had de verkeerde kleur besteld
Maar het omruilen was zo geregeld met het meegezonden retour/ omruill formulier.
Een tekenbeet voorkomen en behandelen
Een tekenbeet voorkomen en behandelen

In bossen en grassen ligt de teek op de loer. We geven je tips hoe je een tekenbeet kan voorkomen en hoe je een beet moet behandelen. 

Lees het volledige artikel
Zo strik je de veters van je wandelschoenen
Zo strik je de veters van je wandelschoenen

Ken jij deze strik- en rijgtechnieken al? Wij helpen je voor meer wandelcomfort!

Lees het volledige artikel