< Terug

Ivanhoe Windy Hat WB

De Ivanhoe Windy Hat WB is een isolerende muts en onmisbaar deze winter. De muts is winddicht, wat ervoor zorgt dat uw hoofd heerlijk warm blijft!

Meer details

€ 48,95

:
ca 6 werkdagen levertijd Deze maat/kleur combinatie is helaas niet beschikbaar, kies een andere kleur of maat of neem contact met ons op.

Plus- en minpunten

  • Winddicht
  • Isolerend
  • Niet waterdicht

Omschrijving Ivanhoe Windy Hat WB

De Ivanhoe Windy Hat WB is een isolerende muts. De muts beschikt over een membraan, die ervoor zorgt dat de muts winddicht is en u hoofd hierdoor heerlijk warm blijft! De muts is grotendeels gemaakt van merinowol, wat ervoor zorgt dat de muts temperatuurregulerend en vochtgeleidend is. Hiernaast is de muts geurwerend, wat ervoor zorgt dat u de muts niet elke keer hoeft te wassen als u deze heeft gedragen. Kortom, bent u op zoek naar een winddichte en isolerende muts, dan is de Ivanhoe Windy Hat WB ideaal voor u!

Productspecificaties

  • Isolerend
  • Winddicht
  • Temperatuurregulerend
  • Vochtgeleidend
  • Geurwerend
  • Materialen: merinowol, lyocell

Materialen

Merinowol

Merinowol is afkomstig van merinoschapen en staat algemeen bekend om de hoge kwaliteit. Merinoschapen hebben veel meer haartjes dan andere schapen. Per vierkante meter groeien ongeveer tien keer zoveel haartjes als bij een gemiddeld schaap. De wol is hierdoor dunner en langer, voelt heel zacht aan en kriebelt niet. Merinoschapen leven in gebieden met grote temperatuurschommelingen van -20 ºC tot ruim 35 ºC. Hun vacht werkt warmteregulerend. Hierdoor houdt merinowol u warm in de kou, maar ademt het goed. Daarnaast heeft merinowol een uitstekende vochtregulerende en zelfreinigende werking, waardoor u niet snel last krijgt van transpiratieplekken en -geuren op uw kleding.

Lyocell

Lyocell is een kunstmatige vezel op natuurlijke basis. De vezel is afkomstig van houtsnippers van eucalyptus, eiken of beuken bomen. Lyocell is dun, sterk en ademend. Het voelt zacht aan, droogt snel en neemt vocht goed op. Het materiaal is biologisch afbreekbaar. De productie van lyocell vind plaats middels een gesloten systeem. Dit houdt in dat het water en de chemicaliën die nodig zijn voor het productieproces vrijwel volledig worden hergebruikt. Verder komen er geen schadelijke stoffen vrij tijdens de productie. Dit zorgt voor minder milieubelasting.

Blue Sign

Het BlueSign label geeft aan dat er in het productieproces geen schadelijke stoffen zijn gebruikt. Bedrijven met een BlueSign label worden verplicht om een duurzaamheidsplan te maken met aandacht voor waterverbruik, energieverbruik en afvalbeheer. BlueSign heeft ook richtlijnen voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden, maar daar wordt niet specifiek op gecontroleerd. 

Specificaties

SeizoenWinter
Kleur (basis)Blauw, Groen
EigenschappenIsolerend, vochtgeleidend, Winddicht
GeslachtUnisex
Materiaallyocell, Merinowol
WinddichtJa
Alternatieven
Ivanhoe Sire Hat muts

Ivanhoe Sire Hat muts

Kleur (basis)Groen
EigenschappenGeurbestendig
MateriaalWol
€ 39,95
Bekijk product
Outdoor mutsen

Kom passen in de winkel

Aan het twijfelen over de maat, het materiaal of de prijs van een muts? Onze ervaren medewerkers ontvangen u graag in onze winkel! Wat u kunt verwachten: eerlijk advies en de nodige ondersteuning. Wees welkom!

Reviews

Wandelen, fietsen en kanoën in Nederland met mooisteroutes.nl
Wandelen, fietsen en kanoën in Nederland met mooisteroutes.nl

Op mooisteroutes.nl vind je een groot...

Lees het volledige artikel
Tips voor de Nijmeegse 4Daagse
Tips voor de Nijmeegse 4Daagse

Loop jij mee met de 4Daagse? We hebben een aantal handige tips voor je om je goed voor te bereiden op dit intensieve wandelevent. Succes!

Lees het volledige artikel