< Terug

Smartwool Outdoor Light Cushion Crew sokken

De Smartwool Outdoor Light Cushion Crew is een ademende, geurwerende en vochtafvoerende sok. Door de speciale Smartwool-technieken slijt hij niet snel. Verder heeft de sok een zeer comfortabele pasvorm.

Meer details

€ 24,95

Hoe bepaal ik mijn maat?
:
Of haal het op in onze winkel in Alblasserdam. Deze maat/kleur combinatie is helaas niet beschikbaar, kies een andere kleur of maat of neem contact met ons op.

Plus- en minpunten

  • Slijt niet snel
  • Comfortabele pasvorm
  • Ademt goed

Omschrijving Smartwool Outdoor Light Cushion Crew sokken

De Outdoor Light Cushion Crew zijn sokken van Smartwool. Doordat deze sokken deels zijn gemaakt van merinowol, zijn ze geurwerend, ademend en vochtafvoerend. Verder zijn deze sokken met de speciale technologieën van Smartwool op zo'n manier ontworpen, dat zij erg lang mee zullen gaan. Zo wordt slijtage rondom de hielen en tenen extra goed tegengegaan. Daarnaast beschikt deze sok over Smartwools elite-pasvormsysteem, waardoor deze sok in elke situatie goed zal zitten. Bovendien heeft deze sok een bredere boord. Ook deze draagt bij aan de meest comfortabele pasvorm. 

Producteigenschappen

  • Geurwerend
  • Ademend
  • Vochtafvoerend
  • Slijt niet snel
  • Comfortabele pasvorm
  • Gewicht: 65 gram
  • Materialen: 54% merinowol, 30% gerecycled polyamide, 14% polyamide, 2% elastaan

Materialen

Merinowol

Merinowol is afkomstig van merinoschapen en staat algemeen bekend om de hoge kwaliteit. Merinoschapen hebben veel meer haartjes dan andere schapen. Per vierkante meter groeien ongeveer tien keer zoveel haartjes als bij een gemiddeld schaap. De wol is hierdoor dunner en langer, voelt heel zacht aan en kriebelt niet. Merinoschapen leven in gebieden met grote temperatuurschommelingen van -20 ºC tot ruim 35 ºC. Hun vacht werkt warmteregulerend. Hierdoor houdt merinowol u warm in de kou, maar ademt het goed. Daarnaast heeft merinowol een uitstekende vochtregulerende en zelfreinigende werking, waardoor u niet snel last krijgt van transpiratieplekken en -geuren op uw kleding.

Gerecycled polyamide

Polyamide, ook wel nylon genoemd, is een synthetisch materiaal dat gemaakt wordt uit aardolie. Polyamide is een sterke stof die niet snel scheurt en kreukt. Het is licht, elastisch, makkelijk op te vouwen en droogt snel. Een nadeel van polyamide is dat het vocht niet goed opneemt. Polyamide is helaas niet biologisch afbreekbaar maar wel recyclebaar. Bij goed gebruik en onderhoud van het product gaat het wel langer mee waardoor het product op de lange termijn duurzaam is. Gerecycled polyamide is hierdoor een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief.

Elastaan 

Elastaan is een synthetisch vezel dat uitzonderlijk elastisch is. Door zijn grote rekbaarheid, maar tegelijk zijn stevigheid onderscheidt het zich van andere synthetische stoffen. Het is bijvoorbeeld sterker en duurzamer dan rubber, maar ook veel lichter. Elastaan is zeer lichtgewicht en is daardoor zeer geschikt wanneer u activiteiten gaat doen. Elastaan biedt namelijk ook veel bewegingsruimte doordat het zo elastisch is, zonder de pasvorm te verliezen.

Technologieën

IndestructaWool™

De Indestructawool™-technologie, waarvoor Smartwool patent heeft aangevraagd, gebruikt hoogwaardige garens en breit ze op een manier die elk element van de sok versterkt zonder dat dit ten koste gaat van de pasvorm of het comfort.

4 Degree™ Elite-pasvorm

De iconische 4 Degree™ elite-pasvorm met x-patroon is Smartwool's vergrendelde, blaarafstotende, kant-en-klare platform dat minder slippen van de sokken en meer toppen mogelijk maakt, waardoor je niet alleen ver kunt komen, maar ook snel, vrij en woest kunt gaan.

Shred Shield™

De Shred Shield™ -antislijtagetechnologie is ontworpen om de drager van de sok ver te helpen komen. De innovatie verhoogt de duurzaamheid in het teengedeelte van deze ultralichte sokken aanzienlijk, waardoor meer dan 1600 kilometer gerend kan worden met hetzelfde paar.

Wasinstructies

  • Niet bleken
  • Niet chemisch reinigen
  • Niet strijken
  • Binnenstebuiten wassen
  • Fijnwasprogramma
  • Machinewas koud of warm
  • Wasdroger op lage temperatuur

Specificaties

Kleur (basis)Blauw, Grijs, Paars, Segmented Black/Medium Grey Heather
Gewicht (gram)65
EigenschappenAdemend, Comfortabel, Geurwerend, Sneldrogend, Vochtafvoerend
GeslachtUnisex
MateriaalElastaan, Gerecycled polyamide, Merinowol, Polyamide
Ook gedacht aan?
Alternatieven
Meindl MT2 Lady damessok

Meindl MT2 Lady damessok

Smartwool Athlete Edition Approach Crew

Smartwool Athlete Edition Approach Crew

Bauerfeind Merino Mid Cut damessokken

Bauerfeind Merino Mid Cut damessokken

SeizoenWinter
Kleur (basis)ZwartStone Grey
EigenschappenComfortabelComfortabel
Wasmachine bestendigJaJa, maar niet in droger
GebruikWandelen
€ 14,95
Bekijk product
€ 27,95
Bekijk product
€ 24,90
Bekijk product
Wandelsokken

Kom kijken in Alblasserdam!

Wilt u geadviseerd worden over welke wandelsokken u het best kunt bestellen? Kom dan eens langs in onze winkel in het centrum van Alblasserdam.

Reviews

Wandelen, fietsen en kanoën in Nederland met mooisteroutes.nl
Wandelen, fietsen en kanoën in Nederland met mooisteroutes.nl

Op mooisteroutes.nl vind je een groot...

Lees het volledige artikel
Tips voor de Nijmeegse 4Daagse
Tips voor de Nijmeegse 4Daagse

Loop jij mee met de 4Daagse? We hebben een aantal handige tips voor je om je goed voor te bereiden op dit intensieve wandelevent. Succes!

Lees het volledige artikel